FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Wii-console in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt je Wii-console eenvoudig met een netwerkkabel of via Wi-Fi verbinden met de FRITZ!Box. De Wii heeft dan via de internetverbinding van de FRITZ!Box toegang tot de onlineservices van Nintendo.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik in de sectie "Guest Access" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Wii-console met FRITZ!Box verbinden

Verbind de Wii via Wi-Fi of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box:

Opmerking:Als je de Wii wilt verbinden met een netwerkkabel, is een Wii-LAN-adapter vereist. Deze adapter moet apart worden gekocht.

Wii-console via Wi-Fi verbinden

1. Klik in het hoofdmenu van de Wii linksonder op de knop "Wii".
  2. Klik op "Wii-instellingen".
  3. Klik op de blauwe pijl die naar rechts wijst om naar de volgende pagina met instellingen te gaan.
  4. Klik op "Internet" en vervolgens op "Verbindingen".
  5. Selecteer een ongebruikte verbinding die is gekenmerkt met het label "Leeg".
  6. Klik op "Wi-Fi-verbinding", vervolgens op "Access Point zoeken" en daarna op "Oké".
    • Nu wordt de lijst met beschikbare access points weergegeven.
  7. Selecteer de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

8. Voer de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig de invoer.
  9. Klik op "Oké" om de verbindingsinstellingen op te slaan.

Wii-Console met een netwerkkabel verbinden

1. Verbind de LAN-adapter van de Wii met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.
  2. Klik in het hoofdmenu van de Wii linksonder op de knop "Wii".
  3. Klik op "Wii-instellingen".
  4. Klik rechts op de blauwe pijl om naar de volgende pagina van de Wii-instellingen te gaan.
  5. Klik op "Internet" en vervolgens op "Verbindingen".
  6. Selecteer een ongebruikte verbinding die is gekenmerkt met het label "Leeg".
  7. Klik op "LAN-kabelverbinding".r
  8. Klik op "Oké" om de instellingen op te slaan.

De Wii-console is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet. Je kunt onlinegames spelen of andere functies gebruiken van de onlineservices van Nintendo.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de Wii krijg je van Nintendo; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding..