FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Specifieke toepassing heeft geen internettoegang

Een bepaalde toepassing heeft geen toegang tot internet, hoewel andere toepassingen op de computer of het apparaat wel internettoegang hebben. Een virusscanner kan bijvoorbeeld geen updates downloaden, een browsergame kan geen verbinding maken met de gameserver, of Amazon Fire TV of Netflix kunnen geen verbinding maken met een server.

De toepassing geeft mogelijk een van de volgende foutmeldingen weer:

• "Server antwoordt niet."
  • "Server niet gevonden."
  • "Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server."
  • "Online-update mislukt."
  • "Netwerkfout bij het downloaden van updates."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Kinderslot voor het apparaat uitschakelen

De internettoegang wordt mogelijk verhindert door het kinderslot van de FRITZ!Box. Wijs daarom bij wijze van test het toegangsprofiel "Unrestricted" toe aan het betreffende apparaat:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Selecteer voor het betreffende apparaat in de vervolgkeuzelijst het toegangsprofiel "Unrestricted".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als de toepassing nu wel toegang heeft tot internet, dan werd de toegang geblokkeerd door de filter voor websites (blacklist, whitelist) in het kinderslot. Als deze filter actief is, hebben toepassingen bijvoorbeeld ook geen rechtstreekse toegang tot IP-adressen op internet. Je kunt ervoor kiezen om de internettoegang voor het betreffende apparaat niet te beperken of je kunt de filter voor webpagina's aanpassen.

2 Portforwarding in FRITZ!Box configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je problemen ondervindt met onlinegames of chats:

Opmerking:De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Voor bepaalde onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) en enkele chattoepassingen moeten computers en gameconsoles echter wel bereikbaar zijn voor andere internetgebruikers.

1. Als de toepassing UPnP (Universal Plug and Play) of PCP (Port Control Protocol) ondersteunt: configureer je in de FRITZ!Box automatische portforwarding. De toepassing kan dan alle benodigde poorten zelfstandig in de FRITZ!Box openen.
  2. Als de toepassing geen UPnP of PCP ondersteunt: configureer in de FRITZ!Box statische portforwarding voor de toepassing.

3 Firewall configureren

Een firewall op het apparaat verhindert mogelijk dat enkele toepassingen toegang krijgen tot internet:

1. Configureer de firewall op het apparaat volgens de instructies van de fabrikant zodanig dat de betreffende toepassing onbeperkte internettoegang heeft: