FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

FRITZ!Box via netwerkkabel in thuisnetwerk integreren

Je kunt de FRITZ!Box met een netwerkkabel verbinden met een andere FRITZ!Box die je al bezit en zo configureren dat deze gebruik maakt van de internetverbinding van de andere FRITZ!Box (bedrijfsmodus als Mesh Repeater / IP-client).

De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die is aangesloten op de internetaansluiting, zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box in het thuisnetwerk en voor de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als Mesh Repeater IP-client configureren

Voorbereidingen

1. Verbind een computer via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken in het thuisnetwerk.
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh Networking".
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel in de sectie "Mesh Operating Mode" de optie "Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Schakel de optie "via LAN" in.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd voor gebruik in het thuisnetwerk.

Opmerking:In deze bedrijfsmodus is de FRITZ!Box niet bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het Mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box krijgt toegewezen van de FRITZ!Box met internettoegang.

2 FRITZ!Box met thuisnetwerk verbinden

1. Verbind een LAN-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel of rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de FRITZ!Box met internettoegang.

3 Mesh configureren

Als op de FRITZ!Box met internettoegang FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd, verbind je de apparaten met een Mesh-netwerk:

1. Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box in het thuisnetwerk en houd de knop ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook meerdere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box met internettoegang en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de FRITZ!Box met internettoegang de FRITZ!Box in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

4 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in de FRITZ!Box met internettoegang zijn geconfigureerd, wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box in het thuisnetwerk:

1. Als FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd op de FRITZ!Box met internettoegang, configureer dan telefonie in de Mesh.