FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

FRITZ!Box als draadloze repeater gebruiken

Je kunt een FRITZ!Box als draadloze repeater verbinden met een FRITZ!Box die je al hebt. De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box die al aanwezig is, zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box die als draadloze repeater is geconfigureerd en voor de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon).

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

1. Verbind een computer met een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als repeater. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh Networking".
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel in de sectie "Mesh Operating Mode" de optie "Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Schakel de optie "via wireless LAN" in.
  7. Selecteer onder "Select wireless radio network" aan de hand van de naam van het draadloze netwerk (SSID), de FRITZ!Box met internettoegang. Als de FRITZ!Box niet wordt weergegeven:
    1. Verklein de afstand tussen de twee apparaten.
    2. Klik op de knop "Refresh List" en selecteer vervolgens de FRITZ!Box met internettoegang.
  8. Voer in het invoerveld "Entering the Network Key" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box met internettoegang in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als draadloze repeater.

Opmerking:Als repeater is de FRITZ!Box niet bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het Mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de repeater krijgt toegewezen van de FRITZ!Box.

2 Mesh configureren

Als op de FRITZ!Box met internettoegang FRITZ!OS 6.90 of nieuwer is geïnstalleerd, verbind je de apparaten met een Mesh:

1. Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box met internettoegang en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook meerdere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de repeater en houd deze ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7580, 4040, 3490 WPS Info
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN Info
    FRITZ!Box 7490, 7430, 6490, 5491 WLAN WPS Info
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS Info
  3. De procedure is voltooid, zodra de FRITZ!Box met internettoegang de repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box die je gebruikt als repeater op een plaats waarop deze het signaal van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang in goede kwaliteit kan ontvangen.

Opmerking:Als je in bezit bent van een Androidsmartphone of -tablet, kun je de optimale plaats voor de repeater vinden met FRITZ!App WLAN.

4 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in de FRITZ!Box met internettoegang zijn geconfigureerd, wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de repeater:

1. Configureer de FRITZ!Box om te telefoneren via de andere FRITZ!Box. Als FRITZ!OS 7 is geïnstalleerd op de FRITZ!Box met internettoegang, configureer dan telefonie in de Mesh.