FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

MyFRITZ!App voor iOS configureren

Met de MyFRITZ!App voor iOS en de MyFRITZ!-dienst van AVM heb je met je smartphone of tablet altijd, overal ter wereld vanaf internet toegang tot je FRITZ!Box. Met MyFRITZ! kun je zo makkelijk en veilig

• de oproeplijst van de FRITZ!Box controleren en spraakberichten beluisteren die zijn opgeslagen op het antwoordapparaat.
  • FRITZ!NAS benaderen om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden af te spelen.
  • de statusinformatie controleren die wordt weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface en instellingen wijzigen.
  • smarthome-apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik controleren van de hierop aangesloten apparaten.

Je kunt MyFRITZ!App ook gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxen. Dit kun je eenvoudig doen door een MyFRITZ!-account te configureren in de FRITZ!Boxen en MYFRITZ!App eenmalig aan elke FRITZ!Box aan te melden, zoals hier wordt beschreven.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone of tablet is Apple iOS 9.0 of nieuwer geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor applicaties

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor applicaties. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, verleen applicaties dan opnieuw toegang tot de FRITZ!Box:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel in de sectie "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in. Als de sectie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

Tijdens de configuratie van de app moet de smartphone of tablet verbonden zijn met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (geen gasttoegang):

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!Appin de Apple App Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App.
  3. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Als je wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te voeren, voer dan de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die ten minste toegangsrechten heeft voor "Voice messages, faxes, FRITZ!App Fon and call list" vanaf internet.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

5. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

De configuratie van MyFRITZ!App is nu afgerond en de app maakt nu automatisch verbinding met de FRITZ!Box.

4 Meer FRITZ!Boxen configureren in MyFRITZ!App

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je MyFRITZ!App wilt gebruiken voor toegang tot meerdere FRITZ!Boxen:

1. Als je nog geen MyFRITZ!-account hebt geconfigureerd op een van de andere FRITZ!Boxen waartoe je toegang wilt hebben met MyFRITZ!App, moet een MyFRITZ!-account configureren in de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt hetzelfde of een ander MyFRITZ!-account instellen in alle FRITZ!Boxen waartoe je toegang wilt krijgen vanaf internet.

2. Verbind je smartphone of tablet met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box waartoe je toegang wilt hebben met MyFRITZ!App.
  3. Start MyFRITZ!App.
  4. Tik op het tandwielpictogram onderaan of op het menupictogram rechtsboven om het menu "Settings" te openen.
  5. Tik op "Add FRITZ!Box" of op "+".
  6. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  7. Als je wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord opnieuw in te voeren, voer dan de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die ten minste toegangsrechten heeft voor "Voice messages, faxes, FRITZ!App Fon and call list" vanaf internet.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten van FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users" of "System > FRITZ!Box Password".

8. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.

Wanneer je MyFRITZ!App start, wordt voortaan verbinding gemaakt met de FRITZ!Box waarmee de app voor het laatst was verbonden. Gebruik het menu "Settings" om te wisselen tussen de FRITZ!Boxen die zijn geconfigureerd in MyFRITZ!App.