FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Opname (Packet Trace) maken (internet) en supportgegevens genereren

Om je aanvraag te kunnen verwerken, hebben we een opname van de fout en de supportgegevens van je FRITZ!Box nodig.

Opmerking:De supportgegevens bevatten onder andere de instellingen van je FRITZ!Box en de Event Log. De opnames kunnen de instellingen van je FRITZ!Box, gegevens over internetcommunicatie bevatten, of in het geval van telefonie, informatie die is vereist voor het tot stand brengen van een verbinding. De opnames bevatten echter geen wachtwoorden voor internettelefonie, internettoegang of je draadloze netwerk. De gegevens worden uitsluitend gebruikt om je aanvraag te verwerken en worden niet doorgegeven aan derden. Uiterlijk bij het afsluiten van je aanvraag worden de gegevens gewist.

1 Opname maken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens onder op "FRITZ!Box Support".

Afb.: Links "Contents" en "FRITZ!Box Support" in gebruikersinterface

2. Klik in de sectie "Packet Trace" op de link "Packet traces".
  3. Klik in de sectie "Internet" bij "1. Internet Connection" op "Start". Als "1. internet connection" niet beschikbaar is, klik je bij "Routing interface" op "Start".
  4. Klik in de sectie "DTrace" op "Start".
  5. Reproduceer de fout. Start de opname vóórdat de fout optreedt en stop de opname pas nadat je de fout volledig hebt opgenomen.
  6. Klik bij de geselecteerde interfaces op "Stop". Klik niet op de knop "Stop All"!
  7. Op een bepaald moment word je gevraagd of je de opname wilt opslaan. Sla het bestand op je computer op. Wijzig niet de naam van het bestand.
  8. Klik in de sectie "DTrace" in de rij "New result" op de knop "dtrace.txt". Selecteer de optie "Save" en sla het bestand op je computer op. Wijzig niet de naam van het bestand.
  9. Maak, indien mogelijk, een zipbestand met de opnames.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".

2 Supportgegevens genereren

Genereer onmiddellijk na de opname de supportgegevens van de FRITZ!Box:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box linksonder op "Contents" en vervolgens onder op "FRITZ!Box Support".

Afb.: Links "Contents" en "FRITZ!Box Support" in gebruikersinterface

2. Klik op de knop "Generate Support Data".
  3. Selecteer de optie "Bestand opslaan" en sla de supportgegevens op als TXT-bestand. Het opslaan kan enkele minuten in beslag nemen. Wijzig niet de naam en de indeling van het bestand.
  4. Maak, indien mogelijk, een zipbestand met de supportgegevens.

Opmerking:Met Windows kun je een zipbestand maken door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en in het contextmenu "Kopiëren naar" en vervolgens "Gecomprimeerde (gezipte) map" te kiezen. Onder macOS selecteer je het bestand en kies je in het contextmenu "Comprimeren".