FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Box herkent een USB 3.0-opslagmedium als USB 2.0-apparaat

Hoewel een aan de FRITZ!Box aangesloten USB 3.0-opslagmedium zonder functiebeperkingen kan worden gebruikt, herkent de FRITZ!Box het opslagmedium slechts als USB 2.0-apparaat. In de gebruikersinterface wordt het opslagmedium onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices" met "Connection: USB 2.0" weergegeven.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

2 USB 3.0 Mode inschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Settings".
  4. Schakel de optie "Power Mode USB 3.0" in voor de USB-poort die je gebruikt.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Belangrijk:Als de FRITZ!Box het USB-opslagmedium niet meer herkent wanneer "Power Mode USB 3.0" is ingeschakeld, identificeert het USB-opslagmedium zich niet correct als een USB 3.0-apparaat. Schakel in dit geval de optie "Green Mode USB 2.0" opnieuw in.

3 USB 3.0-kabel gebruiken

De FRITZ!Box kan USB 3.0 opslagmedia alleen integreren als USB 3.0-apparaat, als deze zijn verbonden met de FRITZ!Box via een USB 3.0-kabel:

• Gebruik een USB 3.0-kabel ("super speed") om het USB-opslagmedium te verbinden met een USB-poort van de FRITZ!Box.

4 USB-opslagmedium rechtstreeks aansluiten aan de FRITZ!Box

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als het USB-opslagmedium is verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan de FRITZ!Box aan.
    • Als het USB-opslagmedium nu wel wordt herkend, dan is de USB-hub defect, of deze ondersteunt het aangesloten USB-opslagmedium niet.

Opmerking:De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform USB 3.0-specificatie in totaal maximaal 900 mA. Verbind de USB-apparaten bij een hogere stroombehoefte via een USB-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.

5 USB-opslagmedium opnieuw opstarten

Sommige USB-opslagmedia kunnen alleen worden geïntegreerd als USB 3.0-apparaten als je deze na het aansluiten op de FRITZ!Box opnieuw opstart.

• Start het USB-opslagmedium dat op de FRITZ!Box is aangesloten, opnieuw op.

6 Controleren of de computer het USB-opslagmedium herkent

Sommige USB 3.0-apparaten (bijvoorbeeld My Passport-harde schijven van Western Digital) initialiseren zichzelf niet correct als USB 3.0-apparaat en kunnen daarom door de FRITZ!Box niet als zodanig worden geïntegreerd. Controleer daarom of het USB-opslagmedium correct door je computer wordt herkend:

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test aan op de USB 3.0-poort van je computer.
    • Als de computer het USB-opslagmedium ook niet als USB 3.0-apparaat herkent, is het USB-kabel defect of het opslagmedium initialiseert zichzelf niet correct als USB 3.0-apparaat. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.