FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Foutmelding "...limited or no connectivity"

Op een Windows-computer wordt een uitroepteken weergegeven naast het symbool voor de LAN- of draadloze (WiFi) netwerkverbinding met de FRITZ!Box in de Windows-taakbalk (SysTray) en zie je de melding "... limited or no connectivity". Met deze computer is het niet mogelijk toegang te krijgen tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface (fritz.box) of internet via de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier beschreven zijn, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

1. Verbind de computer via een netwerkkabel met de "LAN 2"-poort van de FRITZ!Box.
  2. Als de computer ook via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box verbonden is, verbreek je de draadloze verbinding met de FRITZ!Box.

DHCP-server inschakelen

1. Open in een webbrowser het adres 169.254.1.1.
  2. Klik op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-adressen".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Firewall van de computer configureren

Een firewall kan de communicatie tussen de computer en de FRITZ!Box verstoren:

• Stel de firewall van de computer zo in dat deze verbindingen van de computer naar de FRITZ!Box toelaat. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van de firewall, bijvoorbeeld via het handboek.

3 LAN-verbinding met de FRITZ!Box controleren

Als je connectiviteitsproblemen hebt met LAN-netwerkverbindingen, wordt dit mogelijk veroorzaakt door fouten in de bekabeling, tussengeschakelde apparaten (zoals netwerkswitches, powerline-adapters, converters LAN / draadloos LAN) of ongeschikte functies voor energiebesparing. Controleer daarom de LAN-verbinding tussen de computer en de FRITZ!Box: