FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Draadloze toegang beperken tot bekende apparaten (MAC-adresfilter)

In de fabrieksinstellingen is het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box al beveiligd tegen onbevoegde toegang door middel van individuele instellingen voor de beveiliging van de draadloze verbinding. Door middel van het MAC-adresfilter van de FRITZ!Box kun je ook bepalen welke draadloze netwerkapparaten kunnen worden verbonden met de FRITZ!Box. Aangezien draadloze netwerkapparaten hun onversleutelde MAC-adressen doorgeven in elk gegevenspakket dat ze verzenden, kunnen aanvallers gemakkelijk een MAC-adres achterhalen waarmee ze kunnen inloggen. Het MAC-adresfilter alleen biedt daarom onvoldoende beveiliging tegen ongewenste toegang en is alleen geschikt als aanvullende maatregel voor een veilige draadloze versleuteling.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het MAC-adresfilter werkt niet bij draadloze netwerkapparaten die gebruikmaken van de draadloze gasttoegang van de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 MAC-adresfilter inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Schakel in de sectie "Restricting Wireless Access" de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alleen draadloze netwerkapparaten die worden vermeld in de lijst onder "Restricting Wireless Access", kunnen nu een verbinding tot stand brengen met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box.

2 Nieuw draadloos netwerkapparaat toevoegen

Wanneer het MAC-adresfilter is ingeschakeld, kun je dit kort uitschakelen, zodat de FRITZ!Box het MAC-adres van een draadloos netwerkapparaat automatisch kan toevoegen, of je voert het MAC-adres handmatig in:

Draadloos netwerkapparaat automatisch toevoegen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Schakel in de sectie "Restricting Wireless Access" de optie "Allow all new wireless devices" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Verbind het draadloze netwerkapparaat met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box.
  6. Schakel de optie "Do not allow any new wireless devices" in.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Draadloos netwerkapparaat handmatig toevoegen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  3. Klik in de sectie "Restricting Wireless Access" op "Add Wireless Device".
  4. Voer het MAC-adres in van het draadloze apparaat.
  5. Klik op "OK" en vervolgens op "Apply" om de instellingen op te slaan.