FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

FRITZ!Box als IP-client configureren

Wanneer de FRITZ!Box wordt gebruikt als IP-client, gebruikt de FRITZ!Box de bestaande internetverbinding van je andere router. In dit geval

• is de Firewall van de FRITZ!Box uitgeschakeld.
  • krijgen de computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden, hun IP-instellingen nog steeds van de andere router.
  • kunnen alle apparaten zonder beperkingen met elkaar communiceren, ongeacht of deze zijn aangesloten op de FRITZ!Box of de andere router.

Voorwaarden / Beperkingen

• Je kunt MyFRITZ! niet gebruiken.
  • Het kinderslot, de online-teller, de gasttoegang en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld portforwarding en inkomende VPN-verbindingen), zijn niet beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer "Other Internet service provider" in de vervolgkeuzelijst "Internet service provider". Bij bepaalde regionale instellingen wordt deze optie pas weergegeven als je "More Internet service providers" selecteert.
  4. Schakel in de sectie "Connection" de optie "Connection to an external modem or router" in.
  5. Schakel in de sectie "Operating Mode" de optie "Share existing Internet connection in the network (IP client mode)" in.
  6. Voer in de invoervelden "Downstream" (ontvangstrichting) en "Upstream" (zendrichting) de snelheden van de internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 32000 in voor een Downstream van 32 Mbit/s en 2000 voor een upstream van 2 Mbit/s.

7. Klik op "Change connection settings".
  8. Als de router een DHCP-server beschikbaar stelt, schakel je de optie "Obtain the IP address automatically (DHCP)" in.
    • Als de router geen DHCP-server beschikbaar stelt:
      1. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
      2. Voer in het invoerveld "IP address" een beschikbaar IP-adres in uit het IP-netwerk van de router.

Voorbeeld:
        De router gebruikt het IP-adres 192.168.100.1 (subnetmasker 255.255.255.0). Daardoor bevindt de router zich in het IP-netwerk 192.168.100.0. Als het IP-adres 192.168.100.2 door geen enkel apparaat wordt gebruikt, kun je dit invoeren.

3. Voer in het invoerveld "Subnet mask" het subnetmasker in van de router.
      4. Voer in de invoervelden "Default gateway" en "Primary DNS server" het IP-adres in van de router.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als IP-client.

Belangrijk:In deze bedrijfsmodus kun je de gebruikersinterface niet meer openen met http://fritz.box. Ga in plaats daarvan te werk zoals beschreven in de sectie "FRITZ!Box-gebruikersinterface openen" (zie hieronder).

2 FRITZ!Box met het netwerk verbinden

• Verbind de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de meegeleverde gele netwerkkabel) rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de router.