FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Door de FRITZ!Box ondersteunde SMB-versies

De FRITZ!Box ondersteunt het netwerkprotocol SMB versie 1.0.

Als je geen gebruik wilt maken van SMB 1.0, kun je met een webbrowser heel eenvoudig toegang krijgen tot een USB-opslagmedium dat met de FRITZ!Box is verbonden via http://fritz.nas. Als alternatief kun je ook toegang krijgen tot het opslagmedium via het FTP-protocol met bijvoorbeeld Cyberduck, FileZilla of WinSCP.

Als je SMB 1.0 op je computer hebt gede-installeerd, kun je dit protocol als volgt weer installeren:

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Apps".
  3. Klik in de sectie "Verwante instellingen" op de "Programma's en functies".
  4. Klik in het venster "Een programma verwijderen of wijzigen" op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen".
  5. Schakel in het venster "Windows-onderdelen" de optie "Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden" of "SMB1.0/CIFS File Sharing Support" in en klik op "OK".
  6. Klik op "OK".
  7. Klik op "Opnieuw opstarten" om de installatie te voltooien.