FRITZ!Box 7530 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7530 Service

Wii U-console in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt je Wii U-console gemakkelijk via Wi-Fi verbinden met de FRITZ!Box. De Wii U heeft dan toegang tot internet en onlineservices van Nintendo.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik in de sectie "LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Box op WPS voorbereiden

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box al voorbereid op WPS. Als je de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Box hebt gewijzigd, configureer dan de volgende instellingen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security".
  3. Klik op het tabblad "WPS Quick Connection".
  4. Schakel WPS in.
  5. Klik op "Start WPS" om de instellingen op te slaan.

2 Wii U met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het hoofdmenu van de Wii U GamePad op de knop "Systeeminstellingen".
  2. Tik in het menu "Systeeminstellingen" op "Internet".
  3. Tik op "Verbinden met het internet".
  4. Tik linksboven op "Verbindingsmethoden".
  5. Tik op "Wi-Fi Protected SETUP".
  6. Tik op "Verbinding via een knop".
  7. Druk op de "Connect/WPS"-knop van de FRITZ!Box en houd deze gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt tot de "Connect/WPS"-led begint te knipperen.
    • Nu wordt de Wi-Fi-verbinding geconfigureerd en tot stand gebracht.
  8. Tik op "Oké" om de verbindingsinstellingen op te slaan.
  9. Tik op "Ja" om de draadloze verbinding als standaardverbinding te gebruiken.

De Wii U is nu verbonden met internet via de FRITZ!Box. Je kunt onlinegames spelen of andere functies van de onlineservices van Nintendo gebruiken.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de Wii U krijg je van Nintendo; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding..

3 Port forwarding voor onlinegames configureren

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens vanuit internet. Voor enkele onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) moeten andere internetgebruikers echter toegang hebben tot je Wii U.

Als je problemen ondervindt met de deelname aan onlinegames, pas je de configuratie van de FRITZ!Box aan:

Belangrijk:Om vanaf internet volledig toegankelijk te zijn, heeft de FRITZ!Box een publiek IPv4-adres nodig.

Automatische port forwarding configureren

Configureer automatische portforwarding in de FRITZ!Box, zodat de Wii U zelf de benodigde poorten in de FRITZ!Box kan openen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast het apparaat in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Schakel de optie "Permit independent port sharing for this device" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Statische port forwarding configureren

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met onlinegames of als de verbinding wordt verbroken, configureer je de noodzakelijke port forwardingregels handmatig:

1. Configureer in de FRITZ!Box Statische port forwarding voor de poorten en IP-protocollen die de onlinegame gebruikt.

Opmerking:Lijsten met gebruikte poorten van onlinegames vind je in slechts enkele kliks op internet, bijvoorbeeld op www.portforward.com.