FRITZ!Box 7530 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7530 Service

Xbox 360 in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt je Xbox 360 eenvoudig met een netwerkkabel of via Wi-Fi verbinden met de FRITZ!Box. De Xbox 360 heeft dan toegang tot internet en kan worden gebruikt als afspeelapparaat voor multimediabestanden zoals foto's, video en muziek.

Opmerking:Hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert in een Xbox 360, leggen we hier uit aan de hand van een Microsoft Xbox 360 S met NXE Dashboard (versie 2.0.13146.0).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik in de sectie "LAN-Settings" op "Additional Settings"om alle instellingen weer te geven.
  5. Klik op de knop "IPv4 Settings".
  6. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Xbox voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

1. Open op de gameconsole "My Xbox" en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer "Automatic".

2 Xbox met FRITZ!Box verbinden

Verbind de Xbox met een netwerkkabel of via Wi-Fi met de FRITZ!Box:

Opmerking:voor een Wi-Fi-verbinding heeft de Xbox een draadloze netwerkadapter nodig. Bij sommige modellen Xbox 360 (bijvoorbeeld Xbox 360 Core Console) moet deze apart worden aangeschaft.

Xbox met een netwerkkabel verbinden

1. Verbind de Xbox met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Xbox via Wi-Fi verbinden

1. Open op de gameconsole "My Xbox" en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

4. Voer de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig de invoer.

De Xbox is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan multimediabestanden afspelen van de FRITZ!Box-mediaserver en andere mediaservers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld computers met Windows Media Player).

Meer informatie over de configuratie krijg je van Microsoft, bijvoorbeeld via Xbox ondersteuning.

3 Multimediabestanden afspelen van FRITZ!Box-mediaserver

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je met de Xbox multimediabestanden wilt afspelen van een USB-opslagmedium dat is aangesloten aan de FRITZ!Box.

FRITZ!Box als mediaserver configureren

1. Configureer de FRITZ!Box als mediaserver.

Multimediabestanden afspelen

1. Open op de gameconsole "My Xbox".
  2. Selecteer "Video Library", "Music Library" of "Picture Library", afhankelijk van het type media dat je wilt afspelen of weergeven.
  3. Selecteer de mediaserver van de FRITZ!Box.
    • Nu geeft de Xbox 360 alle bestanden van de FRITZ!Box-mediaserver weer die door de Xbox 360 kunnen worden afgespeeld.
  4. Selecteer het bestand dat je wilt afspelen.

4 Port forwarding voor onlinegames configureren

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten in het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste gegevens vanuit internet. Daardoor kunnen echter bij een aantal onlinegames (bijvoorbeeld FIFA) problemen optreden, omdat deze voor andere deelnemers vanuit het internet bereikbaar moeten zijn.

Als in de Xbox in de "Netwerkinstellingen" het NAT-type "Open" wordt weergegeven, zijn de FRITZ!Box en Xbox al optimaal geconfigureerd.

Als de Xbox het NAT-type "Strikt" of "Gemiddeld" weergeeft, worden een aantal voor de Xbox benodigde diensten of gegevens geblokkeerd, meestal door het ontbreken van port forwardingregels. Pas in dit geval de instellingen van de FRITZ!Box aan:

Belangrijk:Om vanaf internet volledig toegankelijk te zijn, heeft de FRITZ!Box een publiek IPv4-adres nodig.

Automatische port forwarding configureren

Configureer automatische port forwarding in de FRITZ!Box, zodat de Xbox zelf de benodigde poorten in de FRITZ!Box kan openen:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast het apparaat in kwestie op de knop (Bewerken).
  5. Schakel de optie "Permit independent port sharing for this device" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Statische port forwarding configureren

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met onlinegames of als de verbinding wordt verbroken, configureer je de noodzakelijke port forwardingregels handmatig:

1. Configureer in de FRITZ!Box Statische port forwarding voor de poorten en IP-protocollen die Xbox Live gebruikt: (zie: Xbox Support):
    • TCP-poorten: 53, 80, 3074
    • UDP-poorten 53,88,3074
  2. Als de onlinegame naast de poorten voor Xbox Live nog andere poorten gebruikt, configureer dan in de FRITZ!Box port forwardingregels voor deze poorten. Voor de voetbalsimulatie FIFA 19 heb je bijvoorbeeld ook de volgende port forwardingregels nodig (zie: EA Help):
    • TCP-poorten: 3659
    • UDP-poorten: 3659

Opmerking:Lijsten met gebruikte poorten van andere games zoals Battlefield, Call of Duty, Starcraft enz. vind je in slechts enkele kliks op internet, bijvoorbeeld op www.portforward.com.

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor inkomende- en uitgaande verbindingen via het internet. Als je bij bepaalde onlinegames nog steeds problemen ondervindt, of als de Xbox nog steeds het NAT-type "Gemiddeld" weergeeft, kan dat komen omdat de FRITZ!Box van je internetprovider geen publiek IPv4-adres krijgt.