FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

FRITZ!Powerline via powerline in het Mesh-netwerk integreren

Integreer FRITZ!Powerline-adapters in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De eerste FRITZ!Powerline-adapter is met een netwerkkabel verbonden met een LAN-poort van de FRITZ!Box (Mesh Master). De tweede FRITZ!Powerline-adapter neemt als Mesh Repeater automatisch alle instellingen over van de Mesh Master, bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt met het beste Wi-Fi-signaal.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de Mesh Master voornemen. De Mesh Master geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de alle Mesh Repeaters. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de Mesh Repeater, meld je dan aan bij de Mesh Repeater met het wachtwoord van de Mesh Master.

Zodra de FRITZ!Powerline-adapter is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de FRITZ!Powerline-adapter weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht met FRITZ!Powerline-adapter met verbindingstype powerlinebridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de tweede FRITZ!Powerline-adapter, die je aan het thuisnetwerk wilt toevoegen, zich in de fabrieksinstellingen bevinden. Als je FRITZ!Powerline als set hebt aangeschaft, voer je deze maatregelen uit met de FRITZ!Powerline-adapter met Wi-Fi-functie:

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  2. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    modelKnopDuur
    FRITZ!Powerline 1260EConnect15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000EPowerline · Security10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN · WPS und Powerline · Security10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510ESecurity12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500EReset2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-netwerk opnemen

FRITZ!Powerline-adapter aansluiten

1. Steek elke FRITZ!Powerline-adapter voor configuratie in een stopcontact in de buurt van de Mesh Master.
  2. Als je een enkele FRITZ!Powerline-adapter hebt aangeschaft: verbind de eerste FRITZ!Powerline-adapter, die al in je bezit was, voor configuratie rechtstreeks met een LAN-poort van de Mesh Master.
    • Als je FRITZ!Powerline als set hebt aangeschaft: verbind de FRITZ!Powerline-adapter zonder Wi-Fi-functie met een netwerkkabel met een LAN-poort van de Mesh Master.

Tweede FRITZ!Powerline-adapter met een druk op de knop in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk bij de tweede FRITZ!Powerline-adapter, die niet is verbonden met de LAN-poort van de Mesh Master, kort (ca. 1 seconde) op de verbindingsknop en laat de knop weer los. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds van de FRITZ!Powerline-adapter te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingstoets
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN · WPS
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingstoetsBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 AX, 7530, 7520, 6890, 6850, 6660, 5530Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

3 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Steek elke FRITZ!Powerline-adapter op de gewenste plek in een stopcontact. Zodra de "Powerline"-leds van de FRITZ!Powerline-adapters blijven branden, zijn de powerline-adapters in het Mesh-netwerk geïntegreerd.