FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

FRITZ!Box configureren voor internettoegang via een Android-smartphone (USB-tethering)

De FRITZ!Box kan niet alleen internetverbindingen tot stand brengen via een mobiele internetstick, maar kan ook de bestaande mobiele internetverbinding van een Android-smartphone gebruiken (USB-tethering).

Zo kunnen alle apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk de internetverbinding van de Android-smartphone gebruiken voor toegang tot internet als je gewone internetverbinding is uitgevallen en je geen mobiele internetstick hebt.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone is Android 4.1 of nieuwer geïnstalleerd.
  • De Android-smartphone moet de functie USB-tethering ondersteunen.

Opmerking:Niet alle smartphones ondersteunen USB-tethering. Informatie over USB-tethering verkrijg je bij de fabrikant van de smartphone, bijvoorbeeld in het handboek.

• Afhankelijk van de mobiele netwerkprovider, zijn internettelefonie en alle andere functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), mogelijk niet of beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Smartphone met FRITZ!Box verbinden

• Gebruik een USB-kabel om de Android-smartphone te verbinden met de USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Smartphone configureren

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van de Android smartphone.
  2. Tik op "Draadloos en netwerken" en vervolgens op "Tethering & mobiele hotspot".
  3. Schakel de optie "USB tethering" in.

De Android-smartphone deelt nu de internetverbinding met het apparaat dat je hebt aangesloten met de USB-kabel.

Opmerking:Als je de internetverbinding niet meer wilt delen, kun je de optie "USB tethering" uitschakelen of de USB-kabel weer verwijderen.

3 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht, schakel je de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications dongle by USB tethering enabled" in.
    • Als de internetverbinding alleen via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de DSL-verbinding uitvalt, schakel je de optie "Internet connection via smartphone or mobile communications stick by USB tethering automatically whenever the DSL connection is interrupted" in.

Opmerking:Zodra DSL-synchronisatie gedurende ten minste 30 minuten weer beschikbaar en stabiel is, verbreekt de FRITZ!Box de verbinding met het mobiele netwerk en herstelt de internetverbinding via DSL.