FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Netwerkapparaat voor het automatisch ophalen van IP-instellingen (DHCP) configureren

Om met de FRITZ!Box te kunnen communiceren hebben alle met de FRITZ!Box verbonden computers, smartphones en andere netwerkapparaten speciale IP-instellingen nodig, die automatisch worden toegewezen door de DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) van de FRITZ!Box. Hiervoor moeten de apparaten zijn geconfigureerd voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen (DHCP-client).

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik in de sectie "Netwerkinstellingen wijzigen" op "Adapteropties wijzigen".
  4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechtermuisknop op de LAN- of draadloze verbinding, waarvan onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Eigenschappen".
  7. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  8. Klik op "Eigenschappen".
  9. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + X en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop op de LAN- of draadloze verbinding, waarvan onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk op de pijl naast de knop "Weergave wijzigen" en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop op de LAN- of draadloze verbinding, waarvan onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "Automatisch een IP-adres laten toewijzen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

macOS

1. Open de Finder op en klik op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en vervolgens op "Netwerk".
  3. Als de computer via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box is verbonden, selecteer je in het linkerkeuzevenster de optie "Wi-Fi" of "AirPort".
    • Als de computer met een netwerkkabel met de FRITZ!Box is verbonden, selecteer je in het linkerkeuzevenster de optie "Ingebouwd Ethernet".
  4. Klik op "Geavanceerd...".
  5. Selecteer in de weergave "TCP/IP" in de vervolgkeuzelijst "Configureer IPv4:" de optie "Via DHCP".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt.
  5. Tik op "Netwerk config. wijzigen" en vervolgens op "Geavanceerde opties".
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "IP-instellingen" de optie "DHCP" en tik dan op "Opslaan".

Apple iOS (Apple iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit.
  4. Tik op het uitroepteken naast de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  5. Selecteer onder "IP-adres" de optie "DHCP".

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

• Configureer het besturingssysteem of het apparaat volgens de instructies van de fabrikant om automatisch een IP-adres (DHCP) op te halen. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.