FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

FRITZ!Box meldt "The IP address is not available"

Tijdens het configureren van een portforwardingregel in de FRITZ!Box wordt de volgende foutmelding weergegeven:

"An error occurred.Error description: The IP address is not available. Please enter your data again. If the error occurs again, please consult AVM Support."

1 IP-adres bevindt zich in het gastnetwerk

In de FRITZ!Box kunnen geen portforwarding-regels worden geconfigureerd voor apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box via de LAN- of draadloze gasttoegang. De FRITZ!Box biedt geen ondersteuning voor toegang vanuit internet tot apparaten in het gastnetwerk (IP-netwerk 192.168.189.0, subnetmasker 255.255.255.0).

2 Meerdere IP-adressen voor het hetzelfde MAC-adres

In de FRITZ!Box kunnen geen portforwardingregels worden geconfigureerd voor apparaten die met één MAC-adres gebruik maken van meerdere IP-adressen. De FRITZ!Box biedt momenteel geen ondersteuning voor apparaten die meerdere IP-adressen gebruiken met hetzelfde MAC-adres (bijvoorbeeld virtuele machines met handmatig vastgelegde MAC-adressen, die worden gebruikt op meerdere apparaten in het thuisnetwerk).