FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

DECT-deurintercom in FRITZ!Box configureren

Bij de FRITZ!Box kun je een DECT-deurintercom van de fabrikant Telegärtner aanmelden en zo bijvoorbeeld ook onderweg met aanbellers spreken en de deur openen als je de deurbel doorschakelt naar een extern telefoonnummer.

Voorwaarden / beperkingen

• Er wordt een deurintercom van de fabrikant Telegärtner (model "DoorLine Slim DECT") gebruikt.
  • Op de deurintercom is minstens firmwareversie 1.10 geïnstalleerd.
  • De camera voor de deurintercom neemt beelden op in de bestandsindeling JPG/JPEG, PNG of GIF. Andere bestandsindelingen, bijvoorbeeld MJPG/MJPEG, worden niet ondersteund.
  • De camera stelt de beelden beschikbaar via HTTPS, HTTP of FTP.
  • Voor beeldweergave moet een FRITZ!Fon met kleurendisplay (FRITZ!Fon MT-F, C4, of nieuwer) worden gebruikt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Deurintercom bij FRITZ!Box aanmelden

1. Zet de deurintercom in de aanmeldmodus. De werkwijze is afhankelijk van de deurintercom. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
  2. Druk op de "DECT"-knop van de FRITZ!Box. Houd de knop ten minste 6 seconde ingedrukt, tot de "DECT"- of "Info"-led van de FRITZ!Box begint te knipperen. Zolang de led knippert, bevindt de FRITZ!Box zich in de aanmeldmodus.

2 Deurintercom configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de deurintercom.
  4. Wanneer er een belknop wordt ingedrukt, belt de deurintercom het doelnummer. Voer in het veld "Telephone number of the doorbell" het telefoonnummer in, dat in de deurintercom is ingesteld voor de afzonderlijke deurbellen. Om extra invoervelden te openen, klik je op "Add Doorbell".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Route doorbells to" de telefoons of de telefoonnummers waarnaar het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd:

Belangrijk:Je kunt één of meer interne telefoonnummers selecteren of één extern telefoonnummer. Een combinatie van interne en externe telefoonnummers is niet mogelijk.

• Wanneer een specifieke telefoon moet overgaan, selecteer je de betreffende telefoon.
    • Wanneer alle aangesloten telefoons (paging-oproep) moeten overgaan, selecteer je "All telephones".
    • Wanneer een extern telefoonnummer (andere aansluiting, mobiele telefoon) moet overgaan, selecteer je "Telephone number" en voer je het doelnummer in.
    • Wanneer meerdere met de FRITZ!Box verbonden telefoons (oproepgroep) moeten overgaan:
      1. Selecteer de optie "Call group".
      2. Schakel maximaal vier telefoons in die je wilt opnemen in de oproepgroep.
      3. Klik op "OK".
  6. Voer een naam in voor de deurintercom.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls via" het uitgaande telefoonnummer dat moet worden gebruikt als het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd naar een mobiele telefoon of een externe aansluiting.
  8. Als je op een FRITZ!Fon de functietoets "Open" wilt gebruiken, voer je de tekencombinatie in voor de deuropener.
  9. Als je de functie "Live image" wilt gebruiken, voer dan in het invoerveld "Live image" het volledige webadres met de afbeeldingsbestanden in. Deze URL moet eindigen met de bestandsindeling van het beeld (bijvoorbeeld image.jpg). De afbeelding wordt dan weergegeven op de FRITZ!Fon als de deurintercom belt.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Opmerkingen over livebeeld op de FRITZ!Fon

Voor een storingsvrije beeldoverdracht gaat de FRITZ!Fon maar drie keer over als er een livebeeld is geconfigureerd. Als je wilt dat de telefoon langer overgaat, neem dan een extra telefoon zonder livebeeld op in de oproepgroep. Deze telefoon blijft dan de oproep van de deurintercom signaleren.

Met de "OK"-toets schakel je tussen de normale weergave en de zoomweergave en met de navigatietoetsen wijzig je de beelduitsnede. De beelduitsnede wordt dan opgeslagen voor de volgende oproep.