FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

VPN-verbinding met FRITZ!Box in Windows configureren (FRITZ!VPN)

Met het programma FRITZ!VPN kun je vanaf een Windows-computer via internet een beveiligde VPN-verbinding (Virtual Private Network) tot stand brengen met je FRITZ!Box, zodat je alle apparaten en diensten in het thuisnetwerk van je FRITZ!Box kunt benaderen.

Voorwaarden / beperkingen

• Op de computer is Windows 8.1 / 8 / 7, (64-/32-bits) geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

FRITZ!Box VPN Connection downloaden en installeren

1. Open in een webbrowser onze VPN-servicepagina.
  2. Download het programma FRITZ!VPN.

Belangrijk:Er zijn verschillende versies van FRITZ!VPN beschikbaar voor Windows 8.1 / 8 / 7 (32-/64-bits).

3. Installeer FRITZ!VPN op de computer die de VPN-verbinding met de FRITZ!Box tot stand moet brengen.

"Configure FRITZ!Box VPN Connection" downloaden en installeren

Met het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection kun je gemakkelijk en snel een VPN-verbinding configureren. Het programma geneert automatisch alle beveiligingsinstellingen en slaat die op in configuratiebestanden, zodat de instellingen vervolgens alleen nog maar geïmporteerd hoeven te worden in de VPN-eindpunten.

Opmerking:Het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection is beschikbaar voor computers met Windows 10 / 8 / 7 (64-/32-bits).

1. Open in een webbrowser onze VPN-servicepagina.
  2. Download en installeer het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection.

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! kun je de FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander publiek IP-adres krijgt van de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

IP-netwerk van de FRITZ!Box aanpassen

Beide kanten van de VPN-verbinding moeten een IP-adres uit verschillende IP-netwerken gebruiken. Als je computer is verbonden met een router (bijvoorbeeld een andere FRITZ!Box) die hetzelfde IP-netwerk als de FRITZ!Box gebruikt, is het niet mogelijk te communiceren via VPN.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruiken alle FRITZ!Boxen het IP-netwerk 192.168.178.0.

Configureer in je FRITZ!Box een IP-adres dat anders is dan het IP-adres van de router waarmee je de FRITZ!Box wilt verbinden, bijvoorbeeld 192.168.10.1 (subnetmasker 255.255.255.0).

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Voer het gewenste IP-adres en subnetmasker in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 VPN-instellingen genereren

1. Open het programma Configure FRITZ!Box VPN Connection en klik op "New".
  2. Selecteer de optie "Configure VPN connection for one user" en klik op "Next".
  3. Selecteer de optie "Computer with FRITZ!VPN" en klik op "Next".
  4. Voer het e-mailadres in van de gebruiker die de VPN-verbinding met de FRITZ!Box tot stand moet brengen en klik op "Next".
  5. Voer in het invoerveld "Name" de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box (pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net) in en klik op "Next".
  6. Als je de IP-instellingen van de FRITZ!Box niet hebt gewijzigd (IP-adres 192.168.178.1, subnetmasker 255.255.255.0), schakel je de optie "Apply factory settings of the FRITZ!Box for the IP network" in.
    • Als je de IP-instellingen van de FRITZ!Box hebt gewijzigd, wijs je de computer een IP-adres toe uit het netwerk van de FRITZ!Box:
      1. Schakel de optie "Use a different IP network" in.
      2. Voer het IP-netwerk (xxx.xxx.xxx.0 en het subnetmasker van de FRITZ!Box in. Voer niet het IP-adres (xxx.xxx.xxx.1) van de FRITZ!Box in!

Voorbeeld:
        Als de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.10.1 gebruikt, voer je 192.168.10.0 in als IP-netwerk en selecteer je het subnetmasker "24 - 255.255.255.0".

3. Pas de optie "IP address of the user in the network of the selected FRITZ!Box:" aan het IP-netwerk van de FRITZ!Box aan.

Belangrijk:Het IP-adres van de gebruiker mag niet in het bereik liggen dat door de DHCP-server van de FRITZ!Box wordt gebruikt (fabrieksinstelling xxx.xxx.xxx.20 tot xxx.xxx.xxx.200).

7. Als je wilt dat alle internetaanvragen van de computer worden doorgestuurd via de externe FRITZ!Box wanneer een VPN-verbinding actief is, schakel je de optie "Send all data over the VPN tunnel" in.

Opmerking:Op die manier kun je bijvoorbeeld je e-mails versleuteld ophalen vanuit openbare en onveilige draadloze netwerken.

8. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish".

Configure FRITZ!Box VPN Connection genereert nu het VPN-configuratiebestand.
Vervolgens wordt er automatisch een Windows-map geopend, met daarin het bestand "fritzbox_[...].cfg" en een submap met het bestand "vpnuser_[...].cfg".

Opmerking:Je kunt deze map altijd openen door in Configure FRITZ!Box VPN Connection de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box te selecteren en op de knop "Explorer" te klikken.

3 VPN-instellingen in de FRITZ!Box importeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "VPN".
  4. Klik op "Add a VPN connection".
  5. Klik op "Import a VPN configuration from an existing VPN settings file".
  6. Klik op "Bladeren...".
  7. Selecteer het bestand "fritzbox_[...].cfg" dat is gemaakt met Configure FRITZ!Box VPN Connection en klik op "Openen".
  8. Klik op "OK".

4 VPN-instellingen in FRITZ!VPN importeren

1. Voer het programma FRITZ!VPN uit vanuit het Windows-startmenu en klik op "Next" of "File" en vervolgens op "Import" in het programma.
  2. Selecteer het bestand "vpnuser_[...].cfg".
  3. Klik op "Openen" en "Voltooien".

5 VPN-verbinding tot stand brengen

1. Breng een internetverbinding tot stand op de computer waarop FRITZ!Box VPN Connection is geïnstalleerd.
  2. Voer het programma FRITZ!VPN uit vanuit het Windows-startmenu.
  3. Selecteer het pictogram met de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.
  4. Klik op "Establish".
    • De VPN-verbinding wordt tot stand gebracht.

Opmerking: Actieve VPN-verbindingen worden weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > VPN" en "Internet > Online Monitor".