FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Power-led knippert

Zodra je de FRITZ!Box met de DSL-aansluiting verbindt, brengt de FRITZ!Box een verbinding met de centrale van de DSL-provider tot stand. Dit kan tot 10 minuten duren. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led en blijft branden zodra de DSL-verbinding tot stand is gebracht.

Deze handleiding kun je de volgende problemen oplossen:

• De "Power"-led van de FRITZ!Box knippert continu.
  • De FRITZ!Box kan geen DSL-verbinding tot stand brengen.

Daarbij wordt het volgende foutbericht weergegeven in de Event Log van de FRITZ!Box:

• "DSL not responding (no DSL synchronization)"

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Probleem trad op na FRITZ!OS-update

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem direct na een update van FRITZ!OS optrad:

2 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Controleer of de foutmelding "DSL not responding" voortdurend wordt weergegeven, of dat de FRITZ!Box af en toe DSL-verbindingen tot stand brengt en de melding alleen wordt weergegeven als deze worden onderbroken.
  4. Als de melding "DSL not responding" voortdurend wordt weergegeven, ga je verder met de volgende maatregel.

3 Controleren of de DSL-aansluiting wordt ondersteund.

4 DSL-standaard in FRITZ!Box selecteren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box in combinatie met een ADSL-aansluiting gebruikt:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Geef in de sectie "Annex Settings" aan of je FRITZ!Box aan een DSL-aansluiting met Annex A of Annex B is aangesloten.

Opmerking:Of je aansluiting Annex A of Annex B is, kun je bij je internetprovider navragen. In Duitsland gebruiken alle ADSL-aansluitingen Annex B.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

5 Bekabeling controleren

Fouten in de bekabeling zijn vaak moeilijk te herkennen en blijven lang onopgemerkt. Controleer daarom je huisbekabeling:

1. Als je de FRITZ!Box gebruikt aan een IP-gebaseerde aansluiting, verwijder je de DSL-splitter.
  2. Verwijder alle kabelverlengingen, ongebruikte kabels, TAE-aansluitdozen en extra elektrische onderdelen (bijvoorbeeld overspanningsbeveiliging, aansluitdozen voor automatische wisselschakelaars).
  3. Controleer of de FRITZ!Box correct is verbonden met de DSL-aansluiting. Een gedetailleerde handleiding vind je op de installatieposter die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

6 Interferentieweerstand opnieuw instellen

Zet de regelaar voor interferentieweerstand op "Maximum Performance" omdat op sommige DSL-aansluitingen anders geen DSL-verbinding tot stand kan worden gebracht:

Opmerking:De interferentieweerstand moet alleen worden aangepast als de DSL-verbinding soms wordt onderbroken (bijvoorbeeld vanwege kortstondige storingen van de DSL-aansluiting).

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "DSL Information".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Klik op de link "Reset setting".
    • De interferentieweerstand wordt nu automatisch ingesteld op "Maximum Performance".

7 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

Door de installatie van het meest recente FRITZ!OS is je FRITZ!Box compatibel met de meest recente DSL-techniek wordt gebruikt in de DSL-centrales van de DSL-providers:

8 DSL-aansluiting controleren

Mogelijk is er een storing op je DSL-aansluiting. Omdat het controleren van de aansluiting door de DSL-provider lang kan duren, daarbij kosten kunnen ontstaan en uit onze ervaringen blijkt dat DSL-aansluitingen vaak storingen vertonen hoewel ze al door de provider zijn gecontroleerd, ga je als volgt te werk:

1. Of: Je test of een ander DSL-modem aan de DSL-aansluiting functioneert.
    • Of: Je test of de FRITZ!Box aan een andere DSL-aansluiting een DSL-verbinding tot stand brengt, bijvoorbeeld bij de buren.

Opmerking:Verbind de FRITZ!Box alleen met de DSL-aansluiting en de stroomvoorziening. De DSL-verbinding is tot stand gebracht als de Power-led na uiterlijk 10 minuten brandt.

2. Als een andere DSL-modem niet werkt op de DSL-aansluiting of als de FRITZ!Box op een andere aansluiting een DSL-verbinding tot stand kan brengen, laat dan je aansluiting controleren door je provider. Er is een storing op de DSL-aansluiting.

LET OP!Bij de controle kunnen kosten ontstaan. Vraag naar de voorwaarden bij je provider!