FRITZ!Box 7560 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7560 Service

Op opslagmedium (NAS) is niet voldoende schijfruimte beschikbaar

Het is niet mogelijk om bestanden over te dragen naar de opslag (NAS) van de FRITZ!Box, hoewel er voldoende schijfruimte beschikbaar is op het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box.

Als met Windows Explorer of macOS Finder bestanden naar het opslagmedium worden gekopieerd of als er bestanden worden gekopieerd naar http://fritz.nas/, wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• Er is onvoldoende schijfruimte op FRITZ.NAS (\\fritz.box) beschikbaar
  • Er is onvoldoende schijfruimte beschikbaar
  • De bewerking kan niet worden voltooid, omdat de schijf vol is.
  • Copying was aborted. Please make sure that there is a connection, sufficient memory is available, and the storage medium is not write-protected.

Oorzaak

• De bestanden worden gekopieerd naar de hoofdmap of naar een map van FRITZ.NAS (bijvoorbeeld "foto's", "documenten", "FRITZ"). Deze mappen bevinden zich in het interne geheugen van de FRITZ!Box, waar niet voldoende schijfruimte beschikbaar is voor de bestanden die je wilt overdragen.

Opmerking:Windows-computers en sommige andere apparaten geven een hogere opslagcapaciteit voor FRITZ!NAS weer dan de werkelijk beschikbare capaciteit. Informatie hierover vind je in deze handleiding.

Bestanden naar USB-opslagmedium overbrengen

Breng de bestanden over naar het USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box:

1. Als je Windows-Explorer of macOS Finder gebruikt, selecteer je in de netwerkmap "FRITZ.NAS" de map met de naam van het USB-opslagmedium en kopieer je de bestanden naar een map op dit USB-opslagmedium (zie afb.).

Afb.: USB-opslagmedium dat is verbonden met de FRITZ!Box (Windows 7)

2. Als je een webbrowser gebruikt, klik je op de map met de naam van het USB-opslagmedium en kopieer je de bestanden naar een map op dit USB-opslagmedium (zie afb.).

Afb.: Afb.: USB-opslagmedium dat is verbonden met de FRITZ!Box (webbrowser)