FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Op FRITZ!Box aangesloten USB-scanner configureren

Met het programma FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een met de FRITZ!Box verbonden USB-scanner gebruiken alsof deze rechtstreeks is aangesloten op de USB-poort van je computer.

Belangrijk:Als je een all-in-one USB-printer met scanfunctie gebruikt in plaats van een USB-scanner, moet je deze configureren zoals beschreven in deze handleiding.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7, (64/32 bit) geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Scanner met FRITZ!Box verbinden

• Verbind de scanner met een USB-poort van de FRITZ!Box.

2 Programma FRITZ!Box USB Remote Connection installeren

Installeer het programma FRITZ!Box USB Remote Connection op de computer waarmee je het aan de FRITZ!Box aangesloten USB-apparaat wilt gebruiken:

1. Meld je op de computer aan als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection wil gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen administratorrechten heeft, moet je tijdens de installatie of als je het programma voor het eerst opstart een geldig administratorwachtwoord invoeren.

2. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  3. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  4. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de optie "USB Remote Connection enabled" in.
  6. Klik op de link "USB Remote Connection software".
    • Het venster "USB Remote Connection" wordt geopend.
  7. Als in het venster "USB Remote Connection" de knop "Download" wordt weergegeven:
    1. Klik in het venster "USB Remote Connection" op "Download" en download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
    2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  8. Klik op "Install" en volg de instructies op het scherm.
  9. Herhaal de stappen 1 - 8 voor alle andere Windows gebruikers die FRITZ!Box USB Remote Connection willen gebruiken.

3 USB Remote Connection inschakelen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Schakel USB Remote Connection in en de optie "others (e.g., scanners)".
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Computer via USB Remote Connection met scanner verbinden

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Als de de FRITZ!Box-gebruikersinterface is beveiligd met een wachtwoord, voer je het wachtwoord in en laat je het veld "User name" leeg.
    • Als je de toegang tot de FRITZ!Box hebt beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord, voer je de naam en het wachtwoord in van een gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

3. Klik op "Refresh".
  4. Klik met de rechtermuisknop op de scanner die je met de computer wilt verbinden.
  5. Klik op "Connect".

De scanner wordt nu als USB-apparaat herkend door de computer en je kunt de drivers en software van de scannerfabrikant installeren.

Opmerking:Als je een andere computer toegang wilt geven tot de scanner, moet je eerst de verbinding tussen de eerste computer en de scanner verbreken in het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.