FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Telefoon gaat niet over als je wordt gebeld

Hoewel uitgaande telefoongesprekken via de FRITZ!Box mogelijk zijn, gaan één of meerdere telefoons niet over bij sommige of alle inkomende oproepen aan een vast telefoonnummer en/of internettelefoonnummer.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Aantal verbindingen via DECT-repeater beperkt

Bij een inkomende oproep kunnen maximaal twee telefoons overgaan, van alle telefoons binnen het ontvangstbereik van een DECT-repeater van een andere fabrikant. Als je een FRITZ!DECT Repeater of een FRITZ!Box in de DECT-repeatermodus gebruikt, kunnen er tot vijf telefoons tegelijkertijd overgaan.

2 Functies voor niet storen, oproepen blokkeren en call through uitschakelen

Mogelijk gaat de telefoon niet over, omdat in de FRITZ!Box een functie voor niet storen, oproepen blokkeren, doorschakeling of call through is ingeschakeld. Schakel deze instellingen in de FRITZ!Box uit:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Do Not Disturb", schakel elke individuele instelling voor "Do Not Disturb" uit en klik op "OK".
  5. Klik op "Telephony" en vervolgens op "Call Handling" en verwijder alle beschikbare oproepblokkeringen.
  6. Klik op het tabblad "Call Through", schakel call through uit en klik op "Apply".

3 "DECT Eco" uitschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt met een draadloze telefoon:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Radio Field Strength" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als de telefoon nu wel overgaat, dan was er een storing in de DECT-verbinding met de telefoon. Alle apparaten die radiogolven uitzenden zijn mogelijke interferentiebronnen. Dat kunnen bijvoorbeeld DECT-basisstations, babyfoons, mobiele telefoons en televisieantennes zijn. Als de telefoon het weksignaal ("wake up") van de FRITZ!Box niet op tijd ontvangt en daarom niet uit de stand-bymodus wordt gewekt, kan het helpen om de telefoon te verplaatsen naar een andere plek.

4 Telefoon rechtstreeks op de FRITZ!Box aansluiten

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als de telefoon is aangesloten op een telefooncentrale die is verbonden met de FRITZ!Box:

• Verwijder de telefoon van de telefooncentrale en sluit deze rechtstreeks aan op de FRITZ!Box.
    • Als de telefoon nu overgaat, is de telefooncentrale verkeerd geconfigureerd. Informatie over het configureren van de telefooncentrale verkrijg je bij de fabrikant.

5 Juiste type telefoonlijn selecteren

Welke type telefoonlijn je moet selecteren wanneer je je vaste telefoonnummer(s) configureert, hangt af van de bekabeling tussen de FRITZ!Box en de telefoonlijn, niet van het aantal beschikbare telefoonnummers. Als je de FRITZ!Box met de meegeleverde zwarte TAE-adapter hebt aangesloten, moet je ""analog line" selecteren en als je de adapter niet gebruikt selecteer je "ISDN line". Zelfs als je de FRITZ!Box via een ander apparaat (bijvoorbeeld kabelmodem) op het vaste net hebt aangesloten, moet je het juiste verbindingstype voor de FRITZ!Box configureren:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in en klik op "Next".
  5. Selecteer het type van je vaste telefoonlijn en klik op "Next".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonlijn (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd bij het instellen van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste lijn later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle ingestelde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het vaste telefoonnummer of ISDN-telefoonnummers (MSN's) in en klik op "Next".

6 Telefoonnummers aan telefoon toewijzen

De werkwijze is afhankelijk van de manier waarop de telefoon met de FRITZ!Box is verbonden:

Telefoonnummers in de ISDN-telefoon invoeren

1. Wis in de telefoon alle telefoonnummers.
  2. Voer vervolgens alle gewenste telefoonnummers opnieuw in de telefoon in, precies zoals weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface in de instellingen voor de telefoon op het tabblad "FON S0".

Opmerking:Informatie over de configuratie van de telefoonnummers (MSN's) vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks van de fabrikant van de telefoon.

Telefoonnummers aan draadloze, analoge en IP-telefoons (bijvoorbeeld FRITZ!App Fon) toewijzen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de betreffende telefoon.
  4. Stel de configuratie van de telefoon zodanig in dat de telefoon reageert op inkomende oproepen naar het gewenste nummer: Voer het nummer in onder "Outgoing calls" of onder "Incoming calls", of schakel de optie "React to all numbers" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

7 Energiespaarmodus voor ISDN-telefoon uitschakelen

De FRITZ!Box is voorzien van een aantal functies om energie te besparen. Onder andere wordt de communicatie beëindigd tussen de interne S0-bus van de FRITZ!Box en het ISDN-apparaat als er geen activiteit is. Sommige ISDN-apparaten hebben problemen met deze functie. Je moet deze functie dus uitschakelen in de FRITZ!Box wanneer ISDN-apparaten een probleem hebben om een verbinding tot stand te brengen:

Voorbereidingen

• Stel de apparatuur zodanig in, dat hiermee toetssequenties (teken- en cijferreeksen, zoals *121#) kunnen worden verzonden en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

Energiespaarmodus uitschakelen

1. Voer op de telefoon #966*1* in en druk op de gesprekstoets (hoorn opnemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt deze functie weer inschakelen met #966*0*.

8 Telefoonnummers laten controleren

Als de telefoon nog steeds niet overgaat wanneer je wordt gebeld op een internettelefoonnummer, terwijl de internetverbinding en het internettelefoonnummer correct zijn geconfigureerd, dan heeft je provider voor internettelefonie technische problemen:

Belangrijk:Als je telefoonnummer wordt geporteerd (bijvoorbeeld bij het wisselen naar een IP-gebaseerde aansluiting) kan een telefoonnummer voor uitgaande telefonie vaak meteen worden gebruikt. Je kunt echter gedurende een of twee dagen niet op dit nummer worden gebeld, omdat het telefoonnummer dan nog niet volledig is geporteerd.

• Neem contact op met je provider voor internettelefonie en laat je telefoonnummer controleren.