FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Trage draadloze verbinding conform 802.11g/b

De doorvoercapaciteit van een draadloze verbinding conform de draadloze standaard 802.11g of 802.11b is lager dan de gegevenssnelheid die de draadloze standaard ondersteunt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Android, iOS voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
    De nieuwste drivers voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

3 Instellingen voor draadloos kanaal automatisch configureren

Om ervoor te zorgen dat de FRITZ!Box de draadloze omgeving regelmatig controleert en automatisch de optimale instellingen voor het draadloze kanaal kiest, moet je de volgende instelling configureren:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. De draadloze verbindingen met de FRITZ!Box worden nu tijdelijk verbroken en vervolgens automatisch opnieuw tot stand gebracht.

4 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte. De FRITZ!Box heeft omnidirectionele antennes. Daardoor wordt het signaal van het draadloze netwerk bolvormig in alle richtingen verzonden.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld op een kast.
  5. Plaats de FRITZ!Box zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de draadloze netwerkapparaten. Zelfs kleine voorwerpen in de directe omgeving van je FRITZ!Box kunnen het bereik van het signaal van het draadloze netwerk sterk verminderen. Objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld een magnetron, draadloze speakers of bluetoothapparaat.

5 USB 3.0-apparaten loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de FRITZ!Box.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, veroorzaakt een USB-apparaat interferentie op de draadloze verbinding. Verhelp de interferentie die wordt veroorzaakt door het USB-apparaat.

6 Bluetooth bij wijze van test uitschakelen

Bluetooth beïnvloedt de draadloze snelheid op de 2,4GHz-frequentieband, wat vooral opvalt bij realtimetoepassingen (bijvoorbeeld videostreaming):

1. Schakel de bluetoothfunctie van het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld smartphone, tablet) uit.

7 Draadloos netwerkapparaat met ondersteuning voor 802.11n of 802.11ac gebruiken

1. Breng de draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand met een draadloos netwerkapparaat dat de draadloze standaarden 802.11n of 802.11ac ondersteunt, waarmee duidelijk hogere draadloze doorvoercapaciteiten kunnen worden bereikt.

Opmerking:Informatie over de functies krijg je van de fabrikant van het apparaat, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
    802.11n wordt ondersteund door alle actuele FRITZ!WLAN Sticks.
    FRITZ!WLAN Stick AC 430 en AC 860 ondersteunen ook 802.11ac.