FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

FRITZ!App 2 configureren

Met de MyFRITZ!App 2 kun je thuis en onderweg makkelijk en veilig toegang krijgen tot je FRITZ!Box en je thuisnetwerk. Zo kun je

• op de hoogte blijven van spraakberichten en andere gebeurtenissen.
  • het FRITZ!Box-antwoordapparaat en het doorschakelen van oproepen aan- en uitschakelen.
  • toegang krijgen tot FRITZ!NAS om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden, bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.
  • je smart-home-apparaten (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik aflezen van de hierop aangesloten apparaten.

Belangrijk:MyFRITZ!App 2 is momenteel alleen beschikbaar voor Android. Op iOS kan de App niet worden geïnstalleerd. Gebruik onder iOS MyFRITZ!App tot MyFRITZ!App 2 voor iOS verschijnt.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone of tablet is Android 4.0 of nieuwer geïnstalleerd.
  • De functie "home network connection" (VPN) kan alleen worden gebruikt als de FRITZ!Box van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor applicaties

In de configuratie van de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor applicaties. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, kun je configureren dat applicaties opnieuw toegang hebben:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel in de sectie "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in. Als de sectie niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

De smartphone of tablet moet zijn verbonden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box wanneer je de app configureert:

Belangrijk:De smartphone of tablet mag niet zijn verbonden met de FRITZ!Box via de draadloze gasttoegang.

3 MyFRITZ!App 2 installeren

1. Download MyFRITZ!App 2 uit de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App 2.
  3. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Tik op de knop "Save" om de configuratie af te sluiten.