FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Door de FRITZ!Box ondersteunde SMB-versies

De FRITZ!Box ondersteunt het netwerkprotocol SMB versie 1.0. De versies 2 en 3 van het SMB-protocol (SMB2, SMB3) worden op dit moment niet door de FRITZ!Box ondersteund.

Als je geen gebruik wilt maken van SMB 1.0, kun je met een webbrowser heel eenvoudig toegang krijgen tot een USB-opslagmedium dat met de FRITZ!Box is verbonden via http://fritz.nas. Als alternatief kun je ook toegang krijgen tot het opslagmedium via het FTP-protocol met bijvoorbeeld Cyberduck, FileZilla of WinSCP.

Als je SMB 1.0 op je computer hebt gede-installeerd, kun je dit protocol als volgt weer installeren:

1. Voer in het zoekveld van de Windows-taakbalk sys in en selecteer vervolgens "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Programma's" en vervolgens op "Programma's en onderdelen".
  4. Klik op "Windows-onderdelen in- of uitschakelen".
  5. Schakel in het venster "Windows-onderdelen" de optie "Ondersteuning voor SMB 1.0/CIFS voor het delen van bestanden" in en klik op "OK".
  6. Klik op "Opnieuw opstarten" om de installatie te voltooien.