FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service
This document is also available for the following products:

Smarthome-sensor van een andere fabrikant bij de FRITZ!Box aanmelden

Bij je FRITZ!Box kun je ook smarthome-sensors van andere fabrikanten aanmelden, bijvoorbeeld bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.

De verbinding tussen de smarthome-sensor en de FRITZ!Box wordt dan tot stand gebracht via het DECT-ULE-protocol HAN-FUN. Daardoor kun je alle smarthome-sensoren aanmelden bij de FRITZ!Box, waarvan door de fabrikant wordt gedeclareerd dat deze compatibel zijn met DECT-ULE/HAN-FUN.

Voorwaarden / Beperkingen

• Er kunnen geen actoren van andere fabrikanten, bijvoorbeeld schakelbare contactdozen, worden aangemeld bij de FRITZ!Box.
  • Er mag geen DECT-repeater (onder "DECT > DECT-Monitor") zijn aangemeld bij de FRITZ!Box.
  • Via de smarthome-sensoren van een andere fabrikant kunnen radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 301, niet worden aangemeld.
  • Er kunnen maximaal tien smarthome-sensoren van een andere fabrikant worden aangemeld bij de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 "Reduce DECT field strength" uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Radio Field Strength" de optie "Reduce DECT field strength" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Ondersteuning voor CAT-iq 2.0 inschakelen

In de fabrieksinstellingen is in de FRITZ!Box de ondersteuning van CAT-iq 2.0 ingeschakeld. Als je deze instelling hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Troubleshooting" de optie "Support for CAT-iq 2.0-compatible devices enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Smarthome-sensor van een andere fabrikant bij de FRITZ!Box aanmelden

1. Plaats de batterij in de smarthome-sensor, bijvoorbeeld een bewegingsmelder, of druk op de betreffende toets om de verbinding tot stand te brengen. De led op de smarthome-sensor begint te knipperen.
  2. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik in het menu "Home Network" op "Smart Home".
  4. Klik op de knop "Register New Device". De smarthome-sensor wordt met de FRITZ!Box verbonden en wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in het overzicht onder "Home Network > Smart Home", bijvoorbeeld als "HANFUN#1".