FRITZ!Box 7590 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7590 Service

Beveiligingsfuncties (firewall) van de FRITZ!Box

De FRITZ!Box biedt je een volledig gesloten firewall voor beveiliging tegen ongewenste gegevens vanaf internet. In de fabrieksinstellingen zijn alle computers, smartphones en andere apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box, al volledig beveiligd tegen aanvallen vanaf internet.

LET OP!De firewall is niet actief als de FRITZ!Box de internetverbinding van een andere router gebruikt ("IP-clientmodus"). In dit geval raden wij aan om in de andere router een firewall te configureren.

De firewall van de FRITZ!Box biedt de volgende beveiligingsfuncties:

• Geen enkel apparaat in het thuisnetwerk is zichtbaar op internet, zodat vanaf internet ook geen directe toegang tot de apparaten mogelijk is. Dit wordt op TCP/IP-niveau gewaarborgd door IP-masquerading of Network Address Translation (NAT).
  • De FRITZ!Box controleert alle inkomende en uitgaande gegevenspakketten en wijst ongevraagde gegevens van internet automatisch af (Stateful Packet Inspection). Hierdoor kunnen alleen gegevenspakketten naar het thuisnetwerk worden gerouteerd, die direct antwoorden op eerdere aanvragen.
  • Alle TCP-of UDP-poorten zijn standaard gesloten voor inkomende verbindingen vanaf internet of worden volledig gemaskeerd. Daarom kunnen zogenaamde "portscans" geen open TCP- of UDP-poorten vinden die zouden kunnen wijzen op zwakke punten voor mogelijke aanvallen van "hackers".

Opmerking:Voor web- of externe onderhoudsservers, onlinegames en andere toepassingen die toegankelijk moeten zijn vanaf internet, kun je portforwarding configureren voor specifieke poorten.

• Met pakketfilters voorkomt de FRITZ!Box dat gegevenspakketten (bijvoorbeeld NetBIOS) die informatie over apparaten in het thuisnetwerk bevatten, het internet bereiken.