FRITZ!Fon C4 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C4 Service

Extra bevestiging om bepaalde functies uit te voeren

Als de melding "The procedure requires extra confirmation" wordt getoond tijdens het configureren van de FRITZ!Box of het uitvoeren van functies, is dit een beveiligingsfunctie van de FRITZ!Box. Gevoelige instellingen die zouden kunnen worden misbruikt door onbevoegden (bijvoorbeeld doorschakelen van oproepen of fabrieksinstellingen laden) zijn op deze manier alleen toegankelijk voor gebruikers ter plaatse die directe toegang hebben tot de FRITZ!Box.

De extra bevestiging wordt eenmalig gevraagd bij de eerste verandering of het uitvoeren van een gevoelige functie. De bevestiging is dan een uur lang geldig, zodat je verdere veranderingen binnen deze tijd niet opnieuw hoeft te bevestigen. Zodra je opnieuw inlogt in de gebruikersinterface, of een gevoelige functie uitvoert in een nieuw venster van je webbrowser, is een nieuwe bevestiging nodig.

Je kunt het uitvoeren bevestigen met een knop op de FRITZ!Box of met een telefoon dat is aangesloten aan de FRITZ!Box.

1 Uitvoeren bevestigen met een knop

1. Druk kort op een willekeurige knop van de FRITZ!Box wanneer je hiernaar wordt gevraagd in de gebruikersinterface. Als bevestiging knipperen de leds van de FRITZ!Box één keer.
  2. Klik dan in de gebruikersinterface in het venster "Procedure confirmed" op "OK" om de procedure af te sluiten.

2 Uitvoeren bevestigen met een telefoon

Met IP-telefoons, bijvoorbeeld FRITZ!App Fon kunnen geen toetssequenties worden gestuurd aan de FRITZ!Box. Daarom kun je het uitvoeren niet bevestigen met een IP-telefoon.

1. Voer de code die wordt weergegeven in de gebruikersinterface in op de telefoon en druk de beltoets (hoorn opnemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.
  3. Klik dan in de gebruikersinterface in het venster "Procedure confirmed" op "OK" om de procedure af te sluiten.

Als je regelmatig beveiligingsinstellingen op afstand moet veranderen, kun je de functie uitschakelen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > FRITZ!Box Users > Login to the Home Network".