FRITZ!Fon C4 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C4 Service

DECT bereik is te laag

Het bereik van de DECT-verbinding tussen een draadloze telefoon en de FRITZ!Box is te laag. Zelfs wanneer je in de buurt van de FRITZ!Box via DECT telefoneert valt de verbinding weg of wordt verbroken, of je hoort een storend gekraak. Mogelijk wordt de DECT-verbinding compleet verbroken en op het display van de telefoon wordt de melding "Search for base" weergegeven.

Oorzaak

• Bouwkundige omstandigheden van de omgeving (bijvoorbeeld de dikte en wapening van muren), evenals andere radioapparatuur (bijvoorbeeld magnetron, babyfoon) kunnen van invloed zijn op de kwaliteit en dus het bereik van de DECT-verbinding.

1 Meest recente software van de telefoon installeren

2 Batterij van de telefoon opladen

• Laad de batterij van de telefoon volledig op. Laat de telefoon tenminste 12 uur lang in het laadstation.

3 Andere basisstations uitzetten

• Zet bij wijze van test andere basisstations in de buurt van de FRITZ!Box uit.

Als het probleem nu niet meer optreedt, dan wordt het DECT-bereik van de FRITZ!Box door het andere basisstation beïnvloed. Laat het andere basisstation dan uit staan of plaats het verder uit de buurt van de FRITZ!Box.

4 FRITZ!Box configureren

"Reduce DECT field strength" uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Radio Field Strength" de optie "Reduce DECT field strength" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

"DECT Eco" uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Radio Field Strength" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu optimaal geconfigureerd en je hebt het best mogelijke DECT bereik tussen je draadloze telefoons en de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt een DECT-repeater gebruiken om het DECT-bereik van de FRITZ!Box te vergroten en DECT-verbindingen te maken, zelfs over grotere afstanden of in minder gunstige omgevingen. Als DECT-repeater kun je bijvoorbeeld een FRITZ!DECT Repeater 100 gebruiken.