FRITZ!Fon C5 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C5 Service

FRITZ!Fon gaat niet over als je wordt gebeld

De FRITZ!Fon gaat niet over bij sommige of alle inkomende oproepen, hoewel de telefoon correct is aangemeld aan de FRITZ!Box en uitgaande telefoongesprekken via dit telefoonnummer mogelijk zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Aantal verbindingen via DECT-repeater beperkt

Bij een inkomende oproep kunnen maximaal twee telefoons overgaan van alle telefoons die zich binnen het ontvangstbereik bevinden van een DECT-repeater van een andere fabrikant. Als je een FRITZ!DECT Repeater of een FRITZ!Box in de DECT-repeatermodus gebruikt, kunnen er tot vijf telefoons tegelijkertijd overgaan.

2 Niet-storenfunctie van de telefoon uitschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als bovenin de display van de telefoon een doorgestreepte bel wordt weergegeven:

• Houd gedurende ongeveer 3 seconde de *-knop van de telefoon ingedrukt om de niet-storenfunctie weer uit te schakelen.

3 Telefoon uit- en weer inschakelen

• Schakel de telefoon uit door de ophangtoets (rode telefoonhoorn) ingedrukt te houden en schakel de telefoon vervolgens weer in.

4 Functies voor niet storen, oproepen blokkeren en call through uitschakelen

Mogelijk gaat de telefoon niet over, omdat in de FRITZ!Box een functie voor niet storen, oproepen blokkeren, doorschakeling of call through is ingeschakeld. Schakel deze instellingen in de FRITZ!Box uit:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de betreffende telefoon op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Do Not Disturb", schakel elke individuele instelling voor "Do Not Disturb" uit en klik op "OK".
  5. Klik op "Telephony" en vervolgens op "Call Handling" en verwijder alle beschikbare oproepblokkeringen.
  6. Klik op het tabblad "Call Through". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  7. Schakel call through uit en klik op "Apply".

5 "DECT Eco" uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Radio Field Strength" de optie "DECT Eco" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als de telefoon nu wel overgaat, dan was er een storing in de DECT-verbinding met de telefoon. Alle apparaten die radiogolven uitzenden zijn mogelijke interferentiebronnen. Dat kunnen bijvoorbeeld DECT-basisstations, babyfoons, mobiele telefoons en televisieantennes zijn. Als de telefoon het weksignaal ("wake up") van de FRITZ!Box niet op tijd ontvangt en daarom niet uit de stand-bymodus wordt gewekt, kan het helpen om de telefoon te verplaatsen naar een andere plek.

6 Telefoonnummers aan telefoon toewijzen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de betreffende telefoon op de knop (Bewerken).
  4. Stel de configuratie van de telefoon zodanig in dat de telefoon reageert op inkomende oproepen naar het gewenste nummer: Voer het nummer in onder "Outgoing calls" of onder "Incoming calls", of schakel de optie "React to all numbers" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

7 Internetverbinding permanent in stand houden

Oproepen naar je internettelefoonnummer kunnen de FRITZ!Box alleen bereiken als er verbinding is met internet. Sommige FRITZ!Box-modellen moeten zodanig worden geconfigureerd, dat ze de internetverbinding permanent handhaven:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

8 Telefoonnummers laten controleren

Als de telefoon nog steeds niet overgaat wanneer je wordt gebeld op een internettelefoonnummer, terwijl de internetverbinding en het internettelefoonnummer correct zijn geconfigureerd, dan heeft je provider voor internettelefonie technische problemen:

Belangrijk:Als je telefoonnummer wordt geporteerd (bijvoorbeeld bij het wisselen naar een IP-gebaseerde aansluiting) kan een telefoonnummer voor uitgaande telefonie vaak meteen worden gebruikt. Je kunt echter gedurende een of twee dagen niet op dit nummer worden gebeld, omdat het telefoonnummer dan nog niet volledig is geporteerd.

• Neem contact op met je provider voor internettelefonie en laat je telefoonnummer controleren.