FRITZ!Fon C5 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C5 Service

FRITZ!Fon meldt "Non-encrypted connection cleared"

Er kunnen geen telefoongesprekken worden gevoerd met een FRITZ!Fon. Uitgaande gesprekken zijn niet mogelijk en bij inkomende oproepen wordt de verbinding na een paar seconden verbroken. Op de display van de telefoon wordt een van de volgende meldingen weergegeven:

• "Non-encrypted connection cleared"
  • "Repeater connection cleared!"
  • "Reject repeater connection? Yes/No"

Oorzaak

• In de gebruikersinterface van de FRITZ!Box is de DECT-versleuteling niet ingeschakeld en de FRITZ!Fon is zo geconfigureerd dat onversleutelde DECT-verbindingen niet zijn toegestaan.

Of je de DECT-versleuteling kunt inschakelen in de FRITZ!Box en FRITZ!Fon, is afhankelijk of je een DECT-repeater van een andere fabrikant gebruikt. DECT-repeaters van andere fabrikanten versleutelen nooit de gegevens die zij verzenden, daarom moet je deze instelling uitschakelen zodat je telefoongesprekken kunt voeren. Als je geen DECT-repeater gebruikt of uitsluitend gebruik maakt van een FRITZ!DECT Repeater van AVM, schakel je de versleuteling in de FRITZ!Box en de FRITZ!Fon in. FRITZ!DECT Repeaters ondersteunen versleutelde verbindingen.

1 Versleuteling in FRITZ!Box en FRITZ!Fon inschakelen

Als je geen DECT-repeater of uitsluitend een FRITZ!DECT Repeater hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, schakel je de versleuteling in de FRITZ!Box en de FRITZ!Fon in:

Versleuteling in FRITZ!Box inschakelen:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup of Restart").

Versleuteling in FRITZ!Fon inschakelen:

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  3. "Telephony" > "OK"
  4. Schakel de instelling "Secure" in.

2 Alleen bij DECT-repeaters van een andere fabrikant: Versleuteling uitschakelen

Wanneer je een DECT-repeater van een andere fabrikant aanmeld bij de FRITZ!Box, moet je de versleuteling uitschakelen in FRITZ!Fon:

Telefoons verwijderen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Verwijder met de knop (Verwijderen) alle aangemelde draadloze telefoons.

Versleuteling in FRITZ!Fon uitschakelen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  3. "Telephony" > "OK"
  4. Schakel de instelling "Secure" uit.

Alle telefoons opnieuw aanmelden

• Gebruik de wizard om alle draadloze telefoons aan te melden bij de FRITZ!Box.