FRITZ!Fon C5 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon C5 Service

Slechte spraakkwaliteit tijdens telefoonverbindingen

Tijdens telefoongesprekken treedt soms of altijd een van de volgende storingen op:

• Tijdens telefoongesprekken treden storingen op zoals echo, uitval, vertraging of sterke storende geluiden.
  • Tijdens het telefoneren is een sterk en storend ruizen te horen.
  • De stem van een of beide gespreksdeelnemers klinkt vervormd of haperig.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente software van de telefoon installeren

2 HD-telefonie op de ISDN-aansluiting uitschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box gebruikt op een ISDN-aansluiting en de stem van je gesprekspartner niet verstaanbaar is (sterk vervormd, robotstem, sterk kraken):

1. Voer op de telefoon #962*2* in en druk op de gesprekstoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt HD-telefonie weer inschakelen met #962*1*.

3 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup" of "Reset".
  3. Klik op het tabblad "Restart" (indien beschikbaar).
  4. Klik op de knop "Restart".

4 Belvolume lager zetten

• Zet het belvolume lager in de telefoon: druk tijdens een telefoongesprek op op het pictogram "pijl omlaag" of "telefoonboek" op de bedienings- en navigatietoets.

5 Draadloze telefoons bij de FRITZ!Box aanmelden

6 Fabrieksinstellingen op FRITZ!Fon herstellen en FRITZ!Fon opnieuw aanmelden

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem uitsluitend optreedt op een bepaalde FRITZ!Fon en je geen problemen met de spraakkwaliteit ondervindt wanneer je andere telefoons gebruikt:

Fabrieksinstellingen op telefoon herstellen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  3. "Reset" > "OK" > "OK"

Telefoon verwijderen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Verwijderen) om de betreffende telefoon te verwijderen.

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup" of "Reset".
  3. Klik op het tabblad "Restart" (indien beschikbaar).
  4. Klik op de knop "Restart".

Telefoon opnieuw aanmelden

7 FRITZ!Box voor internettelefonie configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je met de FRITZ!Box telefoongesprekken via internettelefonie (VoIP) voert:

Snelheid van de aansluiting configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de FRITZ!Box niet rechtstreeks is aangesloten op de DSL-aansluiting:

Opmerking:Als je je FRITZ!Box gebruikt als DSL-router (standaard), bepaalt de FRITZ!Box deze waarden automatisch.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Voer in de sectie "Connection Settings" in de invoervelden "Upstream" en "Downstream" de snelheidswaarden van je internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 2000 in voor een upstream van 2 Mbit/s en 32000 voor een downstream van 32 Mbit/s.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Prioriteitsregel voor internettelefonie instellen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filter".
  3. Klik op het tabblad "Prioritization".
  4. Controleer onder "Real-time Applications" of er een regel voor "Internet Telephony" is ingesteld.
  5. Als er geen regel is ingesteld, klik je op "New Rule".
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "All devices" (standaardwaarde) als netwerkapparaat.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Enter the network application:" de optie "Internet telephony".
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Andere toepassingen configureren

Toepassingen zoals filesharingprogramma's of onlinegames brengen veel parallelle internetverbindingen tot stand. De functie "Traffic Shaping" van de FRITZ!Box waarborgt dat spraakgegevens prioritair zijn en gelijkmatig worden overgebracht, maar deze toepassingen kunnen storingen veroorzaken die om technische redenen slechts beperkt kunnen worden gecompenseerd. Daarom bieden veel toepassingen de volgende instelmogelijkheden:

1. Verminder in de toepassing het toegestane aantal gelijktijdige verbindingen.
  2. Verminder in de toepassing de maximale beschikbare doorvoercapaciteit.
  3. Als je nog steeds storingen ervaart of als de toepassing deze instelmogelijkheden niet heeft, configureer je de toepassing als achtergrondtoepassing in de FRITZ!Box.

Met de functies voor echocompensatie en traffic shaping garandeert de FRITZ!Box een hoge spraakkwaliteit. Als je nog steeds echo, vertraging of korte uitval opmerkt, ligt de oorzaak bij de gebruikte telefoon, je internetprovider of telefonieprovider. De FRITZ!Box heeft hierop geen invloed.