FRITZ!Fon M2 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon M2 Service

FRITZ!Fon meldt "No resources"

Met een FRITZ!Fon die is aangemeld bij de FRITZ!Box, kunnen er geen uitgaande telefoonverbindingen tot stand worden gebracht via het vaste net. Wanneer de verbinding tot stand wordt gebracht, wordt op de display van de telefoon een van de volgende meldingen weergegeven:

• "No Resources"
  • "No Resource"
  • "No Route to destination"

1 Juiste type telefoonlijn selecteren

Welke type telefoonlijn je moet selecteren wanneer je je vaste telefoonnummer(s) configureert, hangt af van de bekabeling tussen de FRITZ!Box en de telefoonlijn, niet van het aantal beschikbare telefoonnummers. Als je de FRITZ!Box met de meegeleverde zwarte TAE-adapter hebt aangesloten, moet je "analog line" selecteren en als je de adapter niet gebruikt selecteer je "ISDN line". Zelfs als je de FRITZ!Box via een ander apparaat (bijvoorbeeld kabelmodem) hebt aangesloten op het vaste net, moet je het juiste verbindingstype voor de FRITZ!Box configureren:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop "New Telephone Number".
  4. Schakel de optie "Landline number" in en klik op "Next".
  5. Selecteer het type van je vaste telefoonaansluiting en klik op "Next".

Belangrijk:Het type van je vaste telefoonaansluiting (analoge aansluiting of ISDN) wordt alleen gevraagd bij het configureren van het eerste vaste telefoonnummer. Als je het type van je vaste aansluiting later wilt wijzigen, dan moet je eerst alle geconfigureerde vaste telefoonnummers verwijderen.

6. Voer het vaste telefoonnummer of ISDN-telefoonnummers (MSN's) in en klik op "Next".

2 Bekabeling controleren

Fouten in de bekabeling blijven vaak onopgemerkt. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct met de aansluiting is verbonden:

• Controleer de bekabeling van de vaste telefoonaansluiting.

3 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee via het vaste net geen verbinding tot stand kan worden gebracht. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

4 Vaste telefoonaansluiting controleren

1. Koppel de FRITZ!Box los van de vaste telefoonaansluiting.
  2. Sluit een telefoon aan op dezelfde aansluiting.
  3. Als deze telefoon ook niet werkt wanneer die is aangesloten op de telefoonaansluiting, neem dan contact op met je telefoonprovider om je aansluiting te laten controleren.

LET OP!Bij de controle kunnen kosten ontstaan. Vraag naar de voorwaarden bij je telefoonprovider!