FRITZ!Fon M2 Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon M2 Service

Eigen telefoonnummer onderdrukken (anoniem bellen)

Om je eigen telefoonnummer bij uitgaande oproepen niet door te geven aan de gesprekspartner, kun je de nummerweergave uitschakelen. Je gesprekspartner kan dan je telefoonnummer niet zien op de display van zijn/haar telefoon. Deze functie heet "nummeronderdrukking" (nummerweergave uitschakelen) of "CLIR" (Calling Line Identification Restriction). Je kunt de nummerweergave van geval tot geval voor één oproep uitschakelen of permanent voor alle oproepen.

Voorwaarden

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Je telefoonprovider moet de functionaliteit "CLIR (Calling Line Identification Restriction, ook wel nummeronderdrukking genoemd) per oproep hebben ingeschakeld voor je telefoonlijn.

1 Nummerweergave van geval tot geval uitschakelen (alleen voor één oproep)

Je kunt nummerweergave van geval tot geval voor één oproep uitschakelen. Bij alle volgende oproepen wordt je telefoonnummer weer doorgegeven aan de andere partij.

1. Druk op de telefoon de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  3. "Telephony" > "OK" > "Anonymous call" > "OK"
  4. Schakel de optie "Next call" in.
  5. Druk op de toets "Ophangen".

2 Telefoonnummer altijd onderdrukken (bij alle oproepen)

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij de betreffende telefoon op de knop (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features".
  5. Schakel de optie "Calling line identification restriction (CLIR)" in.