FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service

FRITZ!Fon registreren

FRITZ!Fon is de ideale aanvulling op FRITZ!Box-modellen met ingebouwde DECT-basisstations (bijvoorbeeld FRITZ!Box 7490). Je kunt het menu van de FRITZ!Fon echter ook gebruiken om deze te registreren bij een basisstation van een andere fabrikant. Als je een FRITZ!Box gebruikt, kun je het menu van de telefoon of de wizard voor telefoonapparaten in de FRITZ!Box-gebruikersinterface gebruiken om de registratieprocedure te starten.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Het basisstation moet het DECT-GAP-profiel ondersteunen.

Opmerking:DECT-GAP is een gebruikelijke standaard voor draadloze telefoons en draadloze gegevenstransmissie. Alle FRITZ!Box-modellen ondersteunen deze standaard.

1 Wizard voor telefoonapparaten gebruiken voor registratie van de telefoon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "Telephone (with or without answering machine)" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "DECT (cordless telephone)" in en klik op "Next".
  6. Start de registratieprocedure op de telefoon, klik op "Connect" en volg de instructies.
  7. Als je daarom wordt gevraagd, voer je de pincode van de FRITZ!Box in op de telefoon. De pincode die standaard wordt geleverd, is "0000".

Opmerking:Het is niet nodig op de knop "DECT" op de FRITZ!Box te drukken wanneer je de wizard gebruikt om telefoonapparaten te registreren.

2 Telefoon registreren via menu

FRITZ!Fon registreren bij de FRITZ!Box

1. Zet de telefoon aan en druk op de rechterselectieknop bij "Register".
    • Als "register" niet wordt weergegeven boven de rechterselectieknop:
      1. Druk op de toets "Menu".
      2. Selecteer het menu "Settings" en druk op "OK".
      3. "Registration" > "Register" > "OK"
  2. Wacht tot het bericht "Press and hold down DECT button on the base station!" verschijnt.
  3. Druk op de knop "DECT" op je FRITZ!Box. Houd de knop ten minste 6 seconden ingedrukt totdat het lampje "DECT" of "Info" op de FRITZ!Box begint te knipperen.
  4. Als je daarom wordt gevraagd, voer je de viercijferige pincode van de FRITZ!Box in op de telefoon. Bevestig met "OK".

Opmerking:Je hoeft een pincode alleen in te voeren als je de vooraf geconfigureerde pincode hebt gewijzigd in de FRITZ!Box-gebruikersinterface in het menu "DECT > Base Station".

FRITZ!Fon registreren bij een basisstation van een andere fabrikant

1. Zet de telefoon aan en druk op de rechterselectieknop bij "Register".
    • Als "register" niet wordt weergegeven boven de rechterselectieknop:
      1. Druk op de toets "Menu".
      2. Selecteer het menu "Settings" en druk op "OK".
      3. "Registration" > "Register" > "OK"
  2. Wacht tot het bericht "Press and hold down DECT button on the base station!" verschijnt. Wanneer dat het geval is, druk je op de registratietoets op je basisstation.
  3. Voer de pincode van het basisstation in en bevestig met "OK".

Je kunt je FRITZ!Fon registreren bij maximaal vier basisstations. Je kunt een ander actief basisstation selecteren via "Menu > Settings > Registration > Select Base".