FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service

Naar internetradio luisteren

In de FRITZ!Box kun je maximaal 40 internetradiozenders configureren en zo met je FRITZ!Fon naar radio-uitzendingen luisteren van radiozenders in de hele wereld.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Fon moet zijn aangemeld bij een FRITZ!Box.
  • Bij de FRITZ!Box is geen DECT-repeater van een andere fabrikant aangemeld.
  • De internetradiozender moet zijn opgeslagen in de playlistindeling "pls" of "m3u" en verwijzen naar een mp3-stream. Andere indelingen kunnen niet worden afgespeeld.

1 Versleuteling inschakelen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station".
  3. Schakel in de sectie "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup of Restart").

2 Internetradio configureren

In de FRITZ!Box zijn verschillende internetradiozenders vooringesteld. Je kunt heel gemakkelijk meer zenders toevoegen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Media Server".
  3. Klik op het tabblad "Web Radio".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een vooraf geconfigureerde radiozender of selecteer "Other web radio station..."als de gewenste zender niet in de lijst staat.

Opmerking:Als je een voorgeconfigureerde zender selecteert, wordt deze automatisch geconfigureerd. De volgende instellingen kun je achteraf wijzigen met de knop "Edit".

5. Voer in het invoerveld "Name" een naam in voor de radiozender.
  6. Voer in het invoerveld "Web address" het adres in van de radiozender.

Opmerking:Links naar diverse internetradiozenders vind je bijvoorbeeld op www.shoutcast.com. Je kunt de adressen van de zenders kopiëren en het contextmenu gebruiken om deze in het betreffende invoerveld te plakken.

7. Als je meerdere FRITZ!Fons hebt aangemeld bij de FRITZ!Box, selecteer je de telefoons waarop je de zender beschikbaar wilt maken.
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 Naar internetradio luisteren

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Internet services" en druk op "OK".
  3. "Web radio" > "OK"
  4. Selecteer een radiozender en klik op "OK".