FRITZ!Fon MT-F Service - Knowledge Base

FRITZ!Fon MT-F Service

Instellingen van de FRITZ!Box opslaan en herstellen

De instellingen die je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd kun je opslaan in een back-upbestand. Met dit bestand kun je later alle instellingen herstellen in iedere FRITZ!Box van hetzelfde model en dezelfde editie, als hierop dezelfde of een nieuwere FRITZ!OS is geïnstalleerd.

Voorwaarden / Beperkingen

• Vanaf FRITZ!OS 6.80 kunnen de instellingen alleen worden hersteld in een FRITZ!Box met dezelfde of een nieuwere FRITZ!OS-versie.

1 Instellingen opslaan

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Save Settings" of "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Save".
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Klik op "Save" en sla het bestand "FRITZ!Box[...].export" op de computer op.

2 Instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Save Settings" of "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Schakel de optie "From this FRITZ!Box or another FRITZ!Box of the same model" in, indien aanwezig.
  5. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Klik op "Browse" of Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
  7. Klik op de knop "Restore".

De instellingen worden nu hersteld. Vervolgens moet je mogelijk alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smarthome-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw aanmelden bij de FRITZ!Box.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard voor telefoontoestellen.

Controleer tot slot de afzonderlijke IP-configuraties van de apparaten in het thuisnetwerk, instellingen voor MyFRITZ!, portforwarding-regels, VPN-verbindingen en wijzig deze wanneer nodig.