FRITZ!Powerline 1000E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1000E Service
This document is also available for the following products:

Wachtwoord wijzigen voor het FRITZ!Powerline-netwerk

Met FRITZ!Powerline kun je alle netwerkapparaten (bijvoorbeeld FRITZ!Box, een computer, Blu-ray-speler) met elkaar verbinden via de bekabeling van je huis. Ter beveiliging van het powerline-netwerk tegen onbevoegde gebruikers (bijvoorbeeld buren), wordt alle communicatie tussen FRITZ!Powerline-adapters versleuteld met een uniek netwerkwachtwoord (128-bits AES-sleutel).
Elke FRITZ!Powerline-adapter wordt geleverd met een eigen netwerkwachtwoord. Je kunt ook je eigen wachtwoorden kiezen. Alle powerline-adapters moeten hetzelfde netwerkwachtwoord gebruiken om een powerline-netwerk te vormen.

1 Voorbereidingen

2 Wachtwoord wijzigen

1. Sluit de FRITZ!Powerline-adapters aan op stopcontacten.
  2. Gebruik een netwerkkabel om een FRITZ!Powerline-adapter aan te sluiten op een computer waarop de software FRITZ!Powerline is geïnstalleerd.
  3. Start de FRITZ!Powerline-software.
  4. Dubbelklik op het symbool van een FRITZ!Powerline-adapter die niet is verbonden met de computer.

Opmerking:De FRITZ!Powerline-adapter die is verbonden met de computer, wordt helemaal links in de FRITZ!Powerline-software weergegeven.

• Het venster "Device Profile" wordt geopend.
  5. Voer in het veld "New network password" een wachtwoord naar keuze in en klik op "OK".

Belangrijk:Gebruik alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, é, í, enz.) en cijfers voor het wachtwoord van het netwerk.
    Het netwerkwachtwoord mag maximaal 1024 tekens bevatten.

• Het venster "Network Password" wordt geopend.
  6. Klik op "OK" wanneer je de volgende vraag ziet: "Are you sure you want to change the network password?".
    • Wanneer je klaar bent met je wijzigingen, klik je in het volgende venster op "OK".
  7. Herhaal de stappen 4 – 7 voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters die niet zijn verbonden met de computer en wijs hetzelfde wachtwoord toe aan alle adapters.
  8. Wanneer je klaar bent, dubbelklik je in de FRITZ!Powerline-software op het symbool van de FRITZ!Powerline-adapter die is verbonden met de computer.
    • Het venster "Device Profile" wordt geopend.
  9. Voer in het veld "New network password" hetzelfde wachtwoord in dat je hebt toegewezen aan de andere adapters en klik op "OK".

De powerline-verbinding is tot stand gebracht. Het proces is voltooid wanneer de lampjes "Powerline" op de adapters weer blijven branden.