FRITZ!Powerline 1000E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1000E Service
This document is also available for the following products:

Firmware van de FRITZ!Powerline-adapter bijwerken

De firmware is de software die op de FRITZ!Powerline-adapter is geïnstalleerd en alle functies van het apparaat bestuurt. Wij stellen regelmatig nieuwe firmwareversies ter beschikking, waarmee de functies van je adapter worden uitgebreid.

Je hebt meerdere mogelijkheden om de meest recente firmware te installeren van de FRITZ!Powerline-adapter:

• Update via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box
  • Update via het programma FRITZ!Powerline

1 Update via gebruikersinterface van de FRITZ!Box uitvoeren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik bij de betreffende FRITZ!Powerline-adapter op "Perform update".

2 Update via het programma FRITZ!Powerline uitvoeren

Als je een router van een andere fabrikant gebruikt, kun je de update installeren via het programma FRITZ!Powerline:

FRITZ!Powerline downloaden en installeren

Meest recente firmware van FRITZ!Powerline installeren

1. Verbind een computer waarop het programmaFRITZ!Powerline is geïnstalleerd met het FRITZ!Powerline-netwerk.
  2. Start het programma FRITZ!Powerline.
  3. Beweeg de muisaanwijzer over het symbool van de FRITZ!Powerline-adapter waarvan je de firmware wilt bijwerken.
    • Er wordt een informatievenster geopend met de melding dat er een update beschikbaar is (zie afb.).

Afb.:Informatievenster van de FRITZ!Powerline-adapter

4. Klik op "Update available..." en volg de instructies.