FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline via powerline met het thuisnetwerk verbinden

Verbind FRITZ!Powerline via powerline met je thuisnetwerk om dit gemakkelijk en efficiënt uit te breiden met meerdere powerline-adapters. De powerline-adapters worden dan met elkaar verbonden via het stroomnet binnenshuis, zodat je geen netwerkkabels hoeft te leggen. Als alternatief kun je FRITZ!Powerline als LAN-brug of draadloze brug gebruiken.

Als je de FRITZ!Powerline-adapters als set hebt aangeschaft, zijn deze al met elkaar verbonden en vooraf ingesteld in de bedrijfsmodus "powerline bridge". Als je enkele FRITZ!Powerline-adapters hebt aangeschaft of slechts één extra adapter wilt toevoegen aan je powerlinenetwerk, moet je de adapters eerst met elkaar verbinden.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Fabrieksinstellingen van FRITZ!Powerline laden

Als je FRITZ!Powerline nieuw hebt verworven en nog geen instellingen hebt toegepast, is het niet nodig om de fabrieksinstellingen te laden:

2 FRITZ!Powerline met router verbinden

1. Verbind een FRITZ!Powerline-adapter zonder draadloze functionaliteit met een LAN-poort van de router.
  2. Verbind de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar.

3 FRITZ!Powerline in de Mesh integreren

Als je FRITZ!Box Mesh ondersteunt, kun je de draadloze instellingen van de FRITZ!Box gemakkelijk met de knop overnemen. Vervolgens kun je alle functies van Mesh gebruiken.

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van FRITZ!Powerline. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260E Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E WLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7580, 4040, 3490 WPS Info
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN Info
    FRITZ!Box 7490, 7430, 6490, 5491 WLAN WPS Info
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS Info
  3. Zodra FRITZ!Powerline in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box wordt weergegeven met het Mesh-pictogram , is de procedure voltooid.

4 Overnemen van de instellingen in FRITZ!Powerline uitschakelen

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter je eigen draadloze instellingen wilt configureren, kun je het overnemen van de instellingen ook uitschakelen:

Voorbeeld:
Bij een FRITZ!Powerline-adapter die een kinderkamer voorziet van draadloos internet, moet het draadloze netwerk op gezette tijden automatisch worden uitgeschakeld. De draadloze netwerken van de Mesh Master en de andere Mesh Repeaters moeten op deze tijden echter beschikbaar blijven.

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Schakel de optie "Automatically adopt wireless LAN settings" uit.
  3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Je kunt de FRITZ!Powerline-adapter nu met je eigen draadloze instellingen configureren.