FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

Gebruikersinterface van FRITZ!Powerline kan niet worden geopend

Na het configureren kan de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline niet worden geopend. Na het invoeren van fritz.powerline in de adresbalk van de webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox) wordt de gebruikersinterface niet weergegeven.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Volledige adres gebruiken voor het openen

Sommige webbrowsers starten een zoekopdracht op internet als je een onbekend of onvolledig adres invoert, bijvoorbeeld Google Chrome via Google. Om dit te vermijden moet je het volledige adres http://fritz.powerline invoeren.

Afb.: Volledig adres van de gebruikersinterface invoeren in de adresbalk van de webbrowser.

2 Communicatie tussen draadloze netwerkapparaten toestaan

Wanneer je FRITZ!Powerline via het draadloze netwerk hebt verbonden met een FRITZ!Box, kun je de gebruikersinterface alleen openen als communicatie tussen draadloze netwerkapparaten in de FRITZ!Box is toegestaan:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Gebruikersinterface openen via FRITZ!Box

Als je FRITZ!Powerline gebruikt met een FRITZ!Box, kun je de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline openen via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh Networking" of "Home Network Overview".
  3. Klik op de link of naam van de FRITZ!Powerline-adapter.