FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

Gebruikersinterface van FRITZ!Powerline kan niet worden geopend

Na het configureren kan de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline niet worden geopend. Na het invoeren van fritz.powerline in de adresbalk van de webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox) wordt de gebruikersinterface niet weergegeven.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Volledige adres gebruiken om de gebruikersinterface te openen

Sommige webbrowsers starten een zoekactie op internet (bijvoorbeeld Google Chrome via Google) als je een onbekend of onvolledig adres invoert. Om dit te vermijden moet je het volledige adres invoeren:

2 Communicatie toestaan tussen draadloze apparaten

Als FRITZ!Powerline is geconfigureerd als draadloze brug en als je FRITZ!Powerline gebruikt met een FRITZ!Box, is het alleen mogelijk om de gebruikersinterface te openen als in de FRITZ!Box communicatie is toegestaan tussen draadloze apparaten. De FRITZ!Box is in de fabrieksinstellingen zo geconfigureerd dat de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline toegankelijk is:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op op "Security" of "Radio Network".
  3. Schakel de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Gebruikersinterface openen via FRITZ!Box

Als je FRITZ!Powerline gebruikt met een FRITZ!Box, open je de gebruikersinterface via de pagina "Home Network Overview" van de FRITZ!Box:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Belangrijk:Als het menu "Home Network" niet beschikbaar is, is op de FRITZ!Box een zeer oude FRITZ!OS-versie geïnstalleerd (versie 5.50 of ouder). Het is dan niet mogelijk te gebruikersinterface te openen via de FRITZ!Box.

2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview" of "Network".
  3. Klik op de link of naam van de FRITZ!Powerline-adapter.

Als de FRITZ!Powerline-adapter niet wordt weergegeven op de pagina "Home Network Overview" van de FRITZ!Box, is FRITZ!Powerline verkeerd verbonden met de FRITZ!Box en moet je FRITZ!Powerline opnieuw configureren.