FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline via draadloos netwerk met het thuisnetwerk verbinden

Verbind FRITZ!Powerline via het draadloze netwerk (WiFi) met je thuisnetwerk om het draadloze bereik van je draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) gemakkelijk en efficiënt te vergroten. Als alternatief kun je FRITZ!Powerline als powerlinebrug of LAN-brug gebruiken.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype draadloze brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van FRITZ!Powerline.

1 Fabrieksinstellingen van FRITZ!Powerline laden

Als je FRITZ!Powerline nieuw hebt verworven en nog geen instellingen hebt toegepast, is het niet nodig om de fabrieksinstellingen te laden:

2 FRITZ!Powerline met router verbinden

• Verbind FRITZ!Powerline via een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

3 FRITZ!Powerline als draadloze brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de naam (SSID) van je draadloze router en klik op "Next".
  5. Definieer de draadloze instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van FRITZ!Powerline blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen FRITZ!Powerline en draadloze router.

4 FRITZ!Powerline in de Mesh integreren

Als je FRITZ!Box Mesh ondersteunt, kun je de draadloze instellingen van de FRITZ!Box gemakkelijk met de knop overnemen. Vervolgens kun je alle functies van Mesh gebruiken.

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van FRITZ!Powerline. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260E Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E WLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd deze ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk branden er ook kort andere leds.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7580, 4040 WPS Info
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN Info
    FRITZ!Box 7490, 5491 WLAN WPS Info
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS Info
  3. Zodra FRITZ!Powerline in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box wordt weergegeven met het Mesh-pictogram , is de procedure voltooid.

5 FRITZ!Powerline optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik, moet FRITZ!Powerline een snelle en stabiele draadloze verbinding met het thuisnetwerk hebben: