FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service

Draadloos apparaat rechtstreeks met FRITZ!Powerline verbinden

Als je je FRITZ!Powerline-adapter configureert zoals beschreven in onze handleiding FRITZ!Powerline in het FRITZ!Box-thuisnetwerk configureren, neemt de FRITZ!Powerline-adapter daardoor de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box over. Daardoor maken je draadloze netwerkapparaten (WiFi) automatisch verbinding met het beste draadloze netwerk.

Als je de FRITZ!Powerline-adapter met unieke draadloze instellingen hebt geconfigureerd, verbind je je draadloze netwerkapparaten rechtstreeks met de FRITZ!Powerline-adapter:

• Als je draadloze netwerkapparaat ondersteuning biedt voor het automatisch tot stand brengen van de verbinding via de WPS-methode, configureer je de verbinding met een druk op de knop.
  • Als je draadloze netwerkapparaat de WPS-methode niet ondersteunt, configureer je de draadloze verbinding handmatig.

1 Draadloze verbinding per druk op de knop configureren

Draadloze netwerkapparaten die de WPS-methode ondersteunen, kun je heel gemakkelijk met een druk op de knop verbinden met de FRITZ!Powerline-adapter. We leggen de configuratie uit, met als voorbeeld Windows 10:

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik vervolgens op "Verbinding maken".
    • Het veld "Voer de netwerkbeveiligingssleutel in" wordt weergegeven:

Afb.: Een draadloze verbinding tot stand brengen per WPS (Windows 10)

Belangrijk:Als het bericht "U kunt ook verbinding maken door op de knop..." niet wordt weergegeven, wordt WPS niet ondersteund door de computer. In dit geval moet je de draadloze verbinding handmatig configureren.

4. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WLAN·WPS"-knop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen:

Afb.: WPS inschakelen

5. Bevestig de vraag "Wilt u dat uw pc op dit netwerk kan worden gevonden door andere pc’s en apparaten?" door op "Ja" te klikken.

2 Draadloze verbinding handmatig configureren

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in en klik vervolgens op "Volgende". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het draadloze netwerk .
  3. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  4. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel voor netwerk invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in en klik vervolgens op "Volgende".
  5. Klik op het antwoord "Ja, schakel delen en verbinding maken met apparaten in". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Klik in de lijst met beschikbare netwerken op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik vervolgens op "Verbinding maken".
  3. Voer in het invoerveld "Beveiligingssleutel" de draadloze netwerksleutel van FRITZ!Powerline in en klik op "OK". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk .

Apple macOS

1. Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in de Finder-balk boven aan het scherm (zie afb.).

Afb.: Geen verbinding met draadloos netwerk

2. Klik in het contextmenu op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter.
  3. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in en klik op "Verbind". De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en de veldsterkte ervan wordt weergegeven door het pictogram voor het draadloze netwerk.

Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
  4. Tik onder "Kies een netwerk" op de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter.
  5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in en tik op "Verbind". De draadloze verbinding is nu tot stand gebracht en het pictogram voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in de statusbalk naast de klok.

Android (bijvoorbeeld Google Pixel, Samsung Galaxy)

OpmerkingAndroidapparaten kun je heel gemakkelijk verbinden met de FRITZ!Powerline-adapter met behulp van FRITZ!App WLAN.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als WiFi is uitgeschakeld, tik dan op "Uit" naast de vermelding "WiFi".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter.
  6. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in en tik op "Verbinden". De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

1. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om te zoeken naar draadloze netwerken in de buurt.

Opmerking:Informatie over het tot stand brengen van de draadloze verbinding vind je in de handleiding of krijg je van de fabrikant van het draadloze netwerkapparaat.

2. Selecteer het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en voer de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Powerline-adapter in als je daarom wordt gevraagd. De draadloze verbinding wordt nu tot stand gebracht.