FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service

Draadloos netwerkapparaat brengt geen Wi-Fi-verbinding met FRITZ!Powerline tot stand

Een notebook, smartphone, of ander draadloos netwerkapparaat kan geen Wi-Fi-verbinding tot stand brengen met de FRITZ!Powerline-adapter.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit om het probleem te verhelpen.

1 Wi-Fi-netwerk wordt niet gevonden

1. Als het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Powerline-adapter niet wordt gevonden, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van FRITZ!Powerline wordt niet gevonden.
    • Zo controleer je of het Wi-Fi-netwerk wordt gevonden:
    • Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
      2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet" en vervolgens op "Wi-Fi".
      3. Controleer of de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline-adapter wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
        • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
      2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .
      3. Controleer of de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline-adapter wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows 7

1. Klik op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
      2. Controleer of de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline-adapter wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Apple macOS

1. Klik op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk in de Finder-balk boven aan het scherm (zie afb.).

Afb.: Geen verbinding met Wi-Fi-netwerk

2. Controleer of de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline-adapter wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
      2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
      3. Wanneer Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het "aan-/ uit"-pictogram.
      4. Controleer of de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline-adapter wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

1. Tik in het startscherm van het Androidapparaat op "Instellingen".
      2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
      3. Als het Wi-Fi-netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
      4. Controleer of de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline-adapter wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

1. Gebruik je draadloze netwerkapparaat om te zoeken naar Wi-Fi-netwerken in de buurt.
      2. Controleer of de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline-adapter wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.

2 Meest recente software van de draadloze netwerkapparaten installeren

Nieuwe softwareversies bevatten vaak aanpassingen voor nieuwe Wi-Fi-standaarden en bugfixes. Installeer daarom op alle draadloze netwerkapparaten de meest recente software:

Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter installeren

1. Installeer op de FRITZ!Powerline-adapter het meest recente FRITZ!OS.

Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

1. Installeer de meest recente softwareversie voor het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld Android, iOS) of de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer (bijvoorbeeld via Windows Update).

Opmerking:Informatie over de update krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding. De nieuwste drivers voor FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

3 Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter optimaliseren

Optimaliseer de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter om een ongunstige configuratie voor het instellen van de Wi-Fi-verbinding uit te sluiten.

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het draadloze netwerkapparaat configuratie van de Wi-Fi-verbinding per druk op de knop (WPS - Push Button Configuration) niet ondersteunt en de Wi-Fi-verbinding daarom handmatig moet worden geconfigureerd:

Opmerking:WPS wordt bijvoorbeeld ondersteund door computers met Windows 10 / 8 / 7, actuele draadloze netwerkadapters van Intel, vele mediaspelers en draadloze muzieksystemen. Informatie over WPS-ondersteuning krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Voorbereidingen

1. Verbind een computer met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Powerline-adapter, zodat je de gebruikersinterface kunt openen.

MAC-adresfilter uitschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in en klik op "Apply".

Als de nieuwe naam van het Wi-Fi-netwerk wordt opgeslagen, worden alle Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Powerline-adapter verbroken. De Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Powerline-adapter moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.

Wi-Fi-standaard 802.11b inschakelen

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als het draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld een draadloze personenweegschaal van Fitbit) alleen de verouderde Wi-Fi-standaard 802.11b ondersteunt:

Belangrijk:De Wi-Fi-standaard 802.11b is standaard uitgeschakeld in de FRITZ!Powerline-adapter, omdat de werkelijke overdrachtssnelheid wordt gereduceerd van alle draadloze netwerkapparaten die zijn verbonden met de 2,4GHz-frequentieband als de 802.11b-ondersteuning is ingeschakeld, zelfs als geen enkel draadloos netwerkapparaat gebruikmaakt van deze standaard.

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard" de standaard "802.11n+g+b".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

PMF uitschakelen

PMF (Protected Management Frames) versleutelt de besturingsinformatie voor het tot stand brengen en het gebruik van Wi-Fi-verbindingen en zorgt zo voor meer veiligheid. Sommige draadloze netwerkapparaten ondersteunen PMF echter niet.

In de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter is PMF niet ingeschakeld. De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter hebt gewijzigd:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Security".
  3. Schakel de optie "Enable support for protected registration of wireless LAN devices (PMF)" uit.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Wi-Fi-verbinding opnieuw configureren

Om een onjuiste configuratie van het draadloze netwerkapparaat uit te sluiten, verwijder je de Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Powerline-adapter die al zijn geconfigureerd in het draadloze netwerkapparaat en configureer je deze vervolgens opnieuw:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op (Start) en vervolgens op (Instellingen).
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Bekende netwerken beheren".
  4. Klik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en vervolgens op "Niet onthouden".
  5. Configureer de Wi-Fi-verbinding opnieuw.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + C in.
    • De Windows-sidebar wordt nu geopend.
  2. Klik in de Windows-sidebar op "Instellingen" en vervolgens op het pictogram voor het Wi-Fi-netwerk .
  3. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter.
  4. Klik op "Dit netwerk niet onthouden".
  5. Configureer de Wi-Fi-verbinding opnieuw.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Draadloze netwerken beheren".
  5. Rechtsklik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter.
  6. Klik op "Netwerk verwijderen" en bevestig met "OK".
  7. Configureer de Wi-Fi-verbinding opnieuw.

Apple macOS

1. Klik in de Finder op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en op "Netwerk".
  3. Selecteer in het linker selectievenster de optie "Wi-Fi" of "AirPort".
  4. Klik op "Geavanceerd...".
  5. Selecteer in het venster "Wi-Fi" of "AirPort", onder "Voorkeursnetwerken" de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter en klik op het minteken.
  6. Bevestig het verwijderen met "OK" en "Toepassen".
  7. Configureer de Wi-Fi-verbinding opnieuw.

Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

1. Tik in het startscherm van het Androidapparaat op "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Powerline-adapter.
  4. Tik op "Vergeten".
  5. Configureer de Wi-Fi-verbinding opnieuw.

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem, netwerkprinter)

1. Configureer de Wi-Fi-verbinding opnieuw.

Opmerking:Informatie over de configuratie vind je in de handleiding of krijg je rechtstreeks van de fabrikant van het besturingssysteem of draadloze netwerkapparaat.