FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter bijwerken

FRITZ!OS is het besturingssysteem voor de FRITZ!Box en andere FRITZ!-producten. Met regelmatige updates breiden we de functies uit van onze producten en optimaliseren we de software voor de huidige stand van de techniek.

Je hebt meerdere mogelijkheden om het meest recente FRITZ!OS te installeren van de FRITZ!Powerline-adapter:

• Online-update via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box
  • Online-update via de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline
  • Handmatige update via de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline

1 Update via gebruikersinterface van de FRITZ!Box uitvoeren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik bij de betreffende FRITZ!Powerline-adapter op "Perform update".

2 Update via gebruikersinterface van FRITZ!Powerline uitvoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op "Find New FRITZ!OS".
  4. Klik op de knop "Start Update".

3 Update handmatig uitvoeren

Als een online-update niet mogelijk is, bijvoorbeeld wanneer FRITZ!Powerline geen verbinding heeft met internet, voer je de update handmatig uit:

FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritzpowerline/.
  2. Navigeer naar de map voor je FRITZ!Powerline-model, vervolgens naar de submap "other" en ten slotte naar de map "fritz.os".
  3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File".
  4. Klik op de knop "Save settings".
  5. Klik op de knop "Bladeren..." of "Bestand kiezen".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand).
  7. Klik op de knop "Start Update".