FRITZ!Powerline 1240E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 1240E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter bijwerken

FRITZ!OS is de software die is geïnstalleerd op de FRITZ!Powerline-adapter en alle functies van het apparaat bestuurt. Wij stellen regelmatig nieuwe versies van FRITZ!OS ter beschikking, waarmee de functies van je adapter worden uitgebreid.

Er zijn diverse manieren om het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Powerline-adapter te installeren:

• Online-update via de gebruikersinterface van FRITZ!Box of FRITZ!Powerline

Opmerking:Met de "Online Update"-functie kun je het recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Powerline-adapter snel en gemakkelijk installeren. In sommige gevallen is echter geen "online-update" mogelijk, bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Powerline-adapter geen verbinding heeft met internet. In dit geval kun je de update handmatig uitvoeren.

• Handmatige update via de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline
  • Update via het programma FRITZ!Powerline

1 FRITZ!OS via gebruikersinterface van de FRITZ!Box bijwerken

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op "Perform Update" bij de powerline-adapter waarvoor je de update wilt installeren.

2 FRITZ!OS via gebruikersinterface van FRITZ!Powerline bijwerken

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op "Find New FRITZ!OS".
  4. Als een nieuwe versie wordt gevonden, wordt de knop "Start Update" weergegeven. Klik op het knop om de update te starten.

3 Handmatige update uitvoeren

Als een online-update niet mogelijk is, bijvoorbeeld wanner FRITZ!Powerline geen verbinding heeft met internet, voer je de update handmatig uit:

FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Open in een webbrowser ftp://ftp.avm.de/fritz.box/.
  2. Navigeer naar de map voor jouw FRITZ!Powerline-model.
  3. Download het recente FRITZ!OS-bestand met de bestandsextensie ".image".

Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Update".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!OS File".
  4. Klik op de knop "Save settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Powerline-instellingen opnieuw op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse...".
  6. Selecteer het FRITZ!OS-bestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Openen".
  7. Klik op de knop "Start Update".

4 FRITZ!OS via FRITZ!Powerline bijwerken

Je kunt de update ook installeren via het programma FRITZ!Powerline, bijvoorbeeld wanneer je een router van een andere fabrikant gebruikt:

FRITZ!Powerline downloaden en installeren

Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline installeren

1. Verbind een computer waarop het programmaFRITZ!Powerline is geïnstalleerd met het FRITZ!Powerline-netwerk.
  2. Start het programma FRITZ!Powerline.
  3. Beweeg de muisaanwijzer over het symbool van de FRITZ!Powerline-adapter waarvan je de firmware wilt bijwerken.
    • Er wordt een informatievenster geopend met de melding dat er een update beschikbaar is (zie afb.).

Belangrijk:Als "Update available..." niet wordt weergegeven, dan is de meest recente versie al geïnstalleerd voor die FRITZ!Powerline-adapter.

Afb.:Informatievenster van de FRITZ!Powerline-adapter

4. Klik op "Update available..." en volg de instructies op het scherm.
    • De update wordt nu geïnstalleerd voor deze FRITZ!Powerline-adapter.
  5. Herhaal de stappen 3. - 4. voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters.