FRITZ!Powerline 510E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 510E Service
This document is also available for the following products:

Firmware bijwerken van de FRITZ!Powerline-adapter

De firmware is de software die op de FRITZ!Powerline-adapter is geïnstalleerd en alle functies van het apparaat bestuurt. Wij stellen regelmatig nieuwe firmware-versies als gratis download ter beschikking waarmee de functies van je adapters worden geoptimaliseerd.

Er zijn diverse manieren om de meest recente firmware van de FRITZ!Powerline-adapter te installeren:

• Update via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box
  • Update via het programma FRITZ!Powerline

1 Firmware bijwerken via gebruikersinterface van de FRITZ!Box

Als je in je Powerline-netwerk een FRITZ!Box gebruikt met FRITZ!OS-versie 5.50 (of nieuwer), kun je de update installeren via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box:

Opmerking:De FRITZ!OS-versie van de FRITZ!Box wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op de pagina "Overview".

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter waarvoor je de update wenst te installeren via de netwerkkabel met je FRITZ!Box.
  2. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview" of "Network".
  4. Klik bij de powerline-adapter waarop je de update wilt installeren op "Start Update", of klik op de knop "Edit" en vervolgens op de knop "Perform update".
  5. Herhaal de stappen 1.-5. voor elke extra FRITZ!Powerline-adapter.

2 Firmware bijwerken via FRITZ!Powerline-adapter

De volgende stap is alleen noodzakelijk als het programma FRITZ!Powerline niet is geïnstalleerd op je computer, of als een oudere versie is geïnstalleerd:

FRITZ!Powerline downloaden en installeren

Meest recente firmware van FRITZ!Powerline installeren

1. Verbind een computer waarop het programmaFRITZ!Powerline is geïnstalleerd met het FRITZ!Powerline-netwerk.
  2. Start het programma FRITZ!Powerline.
  3. Beweeg de muisaanwijzer over het symbool van de FRITZ!Powerline-adapter waarvan je de firmware wilt bijwerken.
    • Er wordt een informatievenster geopend met de melding dat er een update beschikbaar is (zie afb.).

Belangrijk:Als "Update available..." niet wordt weergegeven, dan is de meest recente versie al geïnstalleerd voor die FRITZ!Powerline-adapter.

Afb.:Informatievenster van de FRITZ!Powerline-adapter

4. Klik op "Update available..." en volg de instructies op het scherm.
    • De update wordt nu geïnstalleerd voor deze FRITZ!Powerline-adapter.
  5. Herhaal de stappen 3. - 4. voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters.