FRITZ!Powerline 510E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 510E Service
This document is also available for the following products:

Firmware van een FRITZ!Powerline-adapter bijwerken

De firmware is de software in de FRITZ!Powerline-adapter waarmee alle functies worden beheerd. We leveren regelmatig nieuwe versies van de firmware om de functies van je adapter te optimaliseren. Je kunt deze updates gratis downloaden van internet.

Er zijn diverse manieren om de nieuwste firmware te installeren op je FRITZ!Powerline-adapter:

• Update met de FRITZ!Box-gebruikersinterface
  • Update met de FRITZ!Powerline-software

1 FRITZ!Box-gebruikersinterface gebruiken om firmware bij te werken

Als je een FRITZ!Box met FRITZ!OS versie 5.50 (of hoger) gebruikt in je powerline-netwerk, kun je de update installeren met de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

Opmerking:De versie van FRITZ!OS die op de FRITZ!Box is geïnstalleerd, wordt weergegeven op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

1. Gebruik een netwerkkabel voor de verbinding tussen de computer en de FRITZ!Powerline-adapter waarop je de update wilt installeren.
  2. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik op "Home Network Overview" of "Network" in het menu "Home Network".
  4. Klik op de knop "Edit" achter de powerline-adapter waarop je de update wilt installeren en klik vervolgens op "Start Update" of op de knop "Perform update".
  5. Herhaal de stappen 1 – 5 voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters.

2 FRITZ!Powerline gebruiken om de firmware bij te werken

FRITZ!Powerline downloaden en installeren

De volgende stap is alleen vereist als de FRITZ!Powerline-software niet is geïnstalleerd op je computer, of als een oudere versie is geïnstalleerd:

Meest recente firmware voor FRITZ!Powerline installeren

1. Verbind een computer waarop de FRITZ!Powerline-software is geïnstalleerd, met het FRITZ!Powerline-netwerk.
  2. Start de FRITZ!Powerline-software.
  3. Beweeg de muisaanwijzer boven het symbool van de FRITZ!Powerline-adapter waarvan je de firmware wilt bijwerken.
    • Je ziet een informatievenster met de melding dat er een update beschikbaar is (zie fig.).

Belangrijk:Als "Update available..." niet wordt weergegeven, dan is de meest recente versie al geïnstalleerd voor die FRITZ!Powerline-adapter.

Fig.: Informatievenster voor FRITZ!Powerline-adapter

4. Klik op "Update available..." en volg de instructies op het scherm.
    • De update is nu geïnstalleerd voor deze FRITZ!Powerline-adapter.
  5. Herhaal de stappen 3 - 4 voor alle andere FRITZ!Powerline-adapters.