FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Powerline configureren als LAN-brug

Door FRITZ!Powerline te configureren als LAN-brug beschik je over draadloze toegang tot je thuisnetwerk en internettoegang op plekken waar het draadloze netwerk (WiFi) van je draadloze router (bijvoorbeeld een FRITZ!Box) niet toegankelijk is, bijvoorbeeld op de bovenverdieping van je huis, of als de router geen mogelijkheden biedt voor draadloos LAN. Daarnaast kun je een netwerkkabel gebruiken om netwerkapparaten zonder draadloze mogelijkheden (bijvoorbeeld een mediaontvanger voor IPTV, gameconsole) te verbinden met FRITZ!Powerline en dus met je draadloze router.
Aangezien FRITZ!Powerline en de draadloze router worden verbonden via een netwerkkabel, heb je geen extra powerline-adapter nodig voor dit type verbinding.

Fig.: Verbindingsscenario voor verbindingstype 'LAN-brug'

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline.

Vereisten

• FRITZ!Powerline bevindt zich op een plaats waar deze rechtstreeks op de FRITZ!Box kan worden aangesloten via een netwerkkabel (bijvoorbeeld via de Ethernet-kabels in je huis).

1 LAN-brug configureren

FRITZ!Box verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om FRITZ!Powerline aan te sluiten op een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Type verbinding met LAN-brug wijzigen

1. Klik op "Access to Home Network" in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op de knop "Change type of connection" in het menu "Access to Home Network".
  3. Schakel de optie "LAN-brug" in en klik op "Next".
  4. Selecteer welke IP-instellingen FRITZ!Powerline moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Accepteer de naam van het draadloze netwerk (SSID), het type versleuteling en de netwerksleutel voor FRITZ!Powerline, of voer zelf een naam (bijvoorbeeld "FRITZ!WLAN attic") en netwerksleutel in.

LET OP!Voor optimale beveiliging gebruik je een lange combinatie van ten minste 16 alfanumerieke tekens voor de netwerksleutel.

Opmerking:Als je voor FRITZ!Powerline dezelfde naam voor het draadloze netwerk en dezelfde netwerksleutel gebruikt als voor de FRITZ!Box, kunnen je draadloze apparaten automatisch verbinding maken met het apparaat (FRITZ!Box of FRITZ!Powerline) dat het sterkste signaal heeft (roaming).
    Niet alle draadloze apparaten ondersteunen roaming. Als je vragen hebt, neem je contact op met de fabrikant van het draadloze apparaat. Alle FRITZ!WLAN-sticks ondersteunen draadloos roamen.

6. Klik op "Next" en vervolgens op "Finish" om je instellingen op te slaan.

De powerline-adapters in het netwerk worden weergegeven op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline in de sectie "Network" (zie fig.).

Fig.: Powerline-adapters weergegeven op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface

2 Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline

Netwerkapparaten kunnen worden verbonden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel of draadloos LAN:

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via een netwerkkabel

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met een LAN-poort op FRITZ!Powerline.

Netwerkapparaat verbinden met FRITZ!Powerline via draadloos LAN