FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

FRITZ!Powerline gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server

FRITZ!Powerline verkrijgt de IP-instellingen standaard van de router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) via DHCP. Als je FRITZ!Powerline wilt gebruiken in een thuisnetwerk zonder DHCP-server, moet je de IP-instellingen handmatig configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline.

1 Netwerkapparaat voorbereiden

Je moet tijdelijk speciale IP-instellingen configureren voor het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) waarmee je FRITZ!Powerline wilt configureren voor gebruik in een thuisnetwerk zonder een DHCP-server:

Netwerkapparaat configureren als DHCP-client

De volgende stap is alleen vereist als je FRITZ!Powerline wilt configureren met statische IP-instellingen in de modus LAN-brug of powerline-brug:

• Configureer het netwerkapparaat om automatisch IP-instellingen (DHCP-client) op te halen

Netwerkapparaat configureren voor het IP-netwerk van FRITZ!Powerline

De volgende stap is alleen vereist als je statische IP-instellingen wilt toewijzen aan FRITZ!Powerline in de modus draadloze brug:

• Configureer de volgende statische IP-instellingen op het netwerkapparaat:
    • IP-adres: 192.168.178.200
    • Subnetmasker: 255.255.255.0
    • Standaardgateway: 192.168.178.2
    • DNS-server: 192.168.178.2

2 Statische IP-instellingen toewijzen aan FRITZ!Powerline

FRITZ!Powerline configureren als powerline-brug

FRITZ!Powerline configureren als LAN-brug

FRITZ!Powerline instellen als draadloze brug

1. Configureer FRITZ!Powerline als draadloze brug zonder de netwerkkabel te verwijderen die FRITZ!Powerline verbindt met de FRITZ!Box.
  2. Klik op "Network" in de FRITZ!Powerline-gebruikersinterface.
  3. Klik op "Network Settings" in het menu "Network".
  4. Schakel de optie "Configure the IP address manually" in.
  5. Voer de IP-instellingen in de betreffende velden in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Powerline gebruikt de statische IP-instellingen. Stel het netwerkapparaat dat je hebt gebruikt om FRITZ!Powerline te configureren, weer in op de oorspronkelijke IP-instellingen.

LET OP!Na wijziging van het type verbinding moet je de instellingen weer configureren zoals hier beschreven.