FRITZ!Powerline 540E Service - Knowledge Base

FRITZ!Powerline 540E Service

Kan geen draadloze verbinding tot stand brengen

Een draadloos apparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, tablet) kan geen draadloze verbinding (WiFi) tot stand brengen met je FRITZ!Powerline.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Controleren of het draadloze netwerk kan worden gevonden

• Controleer of het draadloze netwerk van je FRITZ!Powerline-adapter kan worden gevonden.
    • Windows 10

1. Klik op "Settings" in het Windows-startmenu.
      2. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
      3. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
        • De Windows-zijbalk wordt geopend.
      2. Klik in de Windows-zijbalk op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
      3. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Windows 7

1. Klik op het symbool voor draadloos in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
      2. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Apple OS X

1. Klik op het symbool voor draadloos in de bovenhoek van het scherm in de menubalk (zie figuur).

Fig.: Geen verbinding met draadloos netwerk

2. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Apple iOS (iPhone, iPad, iPod touch)

1. Tik op "Settings" op het startscherm.
      2. Tik op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
      3. Als draadloos LAN is uitgeschakeld, tik je op het symbool "On / Off".
      4. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

1. Tik op het symbool "Settings" in het startscherm van het Android-apparaat.
      2. Tik op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
      3. Als draadloos LAN is uitgeschakeld, tik je op het symbool "OFF" naast de optie "Wi-Fi" om draadloos LAN in te schakelen.
      4. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Andere besturingssystemen en draadloze apparaten (zoals netwerkprinters, gameconsoles)

1. Gebruik je draadloze apparaat om draadloze netwerken in de buurt te zoeken.
      2. Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) van je FRITZ!Powerline wordt weergegeven in de lijst met beschikbare verbindingen.
    • Als het draadloze netwerk niet wordt vermeld:
    • Als het draadloze netwerk wel wordt gevonden:
      • Ga verder met de volgende sectie.

2 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Powerline installeren

3 Meest recente software voor draadloos apparaat installeren

• Installeer het meest recente stuurprogramma voor de draadloze netwerkadapter van je computer of het meest recente besturingssysteem (bijvoorbeeld Android, iOS) voor het draadloze apparaat.

Opmerking:Informatie over updates van de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.
    De nieuwste stuurprogramma's voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je in onze sectie voor downloads.

4 Probleem heeft zich voorgedaan na een update van FRITZ!OS

Voer de volgende stappen uit als de fout is ontstaan na een update:

5 Draadloze instellingen van FRITZ!Powerline optimaliseren

Optimaliseer de draadloze instellingen van FRITZ!Powerline, zodat je de draadloze verbinding handmatig kunt configureren in zo gunstig mogelijke omstandigheden.

De volgende stappen zijn alleen vereist als het draadloze apparaat geen ondersteuning biedt voor het eenvoudig configureren van draadloze verbindingen met een simpele druk op de knop (WPS PBC - Push Button Configuration):

Opmerking:WPS wordt bijvoorbeeld ondersteund op computers met Windows 7 en actuele draadloze netwerkadapters van Intel, veel mediaspelers en draadloze muzieksystemen. Informatie of je draadloze apparaat WPS ondersteunt, vind je in de overeenkomstige handleiding. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant.

Voorbereidingen

• Gebruik een netwerkkabel om een computer aan te sluiten op een LAN-poort op FRITZ!Powerline.

MAC-adresfilter tijdelijk uitschakelen

Wanneer het MAC-adresfilter is ingeschakeld, kunnen nieuwe draadloze apparaten die niet bekend zijn bij FRITZ!Powerline, geen verbinding maken met FRITZ!Powerline. Je moet er dus voor zorgen dat het MAC-adresfilter is uitgeschakeld:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Allow all new wireless devices" in en klik op "Apply".

Het MAC-adresfilter is uitgeschakeld. Je kunt het filter weer inschakelen zodra je de configuratie van de draadloze verbinding tussen het draadloze apparaat en FRITZ!Powerline hebt voltooid.

Naam van draadloos netwerk (SSID) wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de nabije omgeving zijn, dan kan het voorkomen dat draadloze apparaten proberen automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Als je dit wilt voorkomen, moet je FRITZ!Powerline dus een unieke naam geven:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline.
  2. Klik op "Radio Network" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Voer een naam naar keuze in bij "Name of the wireless radio network (SSID)". De naam mag geen speciale tekens bevatten.

Belangrijk:Niet alle draadloze apparaten ondersteunen alle speciale tekens. Gebruik daarom alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, á, é, í, enz.) en cijfers in de naam van het draadloze netwerk.

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Wanneer je de nieuwe naam van het draadloze netwerk toepast, worden alle draadloze verbindingen met FRITZ!Powerline verbroken. Je moet de draadloze verbindingen met FRITZ!Powerline dan opnieuw configureren.

6 Draadloze verbinding opnieuw configureren

Als je wilt uitsluiten dat een onjuiste configuratie van het draadloze apparaat de oorzaak is, verwijder je de draadloze verbindingen met FRITZ!Powerline die al zijn geconfigureerd in het draadloze apparaat en stel je deze opnieuw in:

Windows 10

1. Klik op "Settings" in het Windows-startmenu.
  2. Klik op "Network & Internet" in het menu "Settings".
  3. Klik op "Wi-Fi" en vervolgens op "Manage Wi-Fi settings".
  4. Klik in de sectie "Manage known networks" op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline aangeeft en klik op "Forget".
  5. Stel de configuratie van de draadloze verbinding opnieuw in.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "C".
    • De Windows-zijbalk wordt geopend.
  2. Klik in de Windows-zijbalk op "Settings" en vervolgens op het symbool voor draadloos .
  3. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline aangeeft.
  4. Klik op "Forget this network".
  5. Stel de configuratie van de draadloze verbinding opnieuw in.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik aan de linkerkant op "Manage wireless networks".
  5. Klik met de rechtermuisknop op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline aangeeft.
  6. Klik op "Remove network" en bevestig met "OK".
  7. Stel de configuratie van de draadloze verbinding opnieuw in.

Apple OS X

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en op "Network".
  3. Selecteer de optie "Wi-Fi" of "AirPort" in het linkervenster.
  4. Klik op "Advanced".
  5. Ga naar het venster "Wi-Fi" of "Airport", selecteer onder "Preferred Networks" de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline aangeeft en klik op het minteken.
  6. Bevestig met "OK" en "Apply".
  7. Stel de configuratie van de draadloze verbinding opnieuw in.

Android (bijvoorbeeld Google Nexus, Samsung Galaxy)

1. Tik op het symbool "Settings" in het startscherm van het Android-apparaat.
  2. Tik op "Wi-Fi" in het menu "Settings".
  3. Tik op de verbinding die de naam van het draadloze netwerk (SSID) van FRITZ!Powerline aangeeft.
  4. Tik op "Forget".
  5. Stel de configuratie van de draadloze verbinding opnieuw in.

Andere besturingssystemen of draadloze apparaten (zoals gameconsoles, tv's)